03 3399 3601
 
Kirjaudu sisään

Vinkkejä oikean työntekijän löytämiseksi

Moni pienyrittäjä pohtii mielessään uuden työntekijän palkkaamista. Toimeksiannot ovat lisääntyneet ja nyt tarvittaisiin apuvoimia oman työtaakan keventämiseksi ja liiketoiminnan tehostamiseksi. Mutta, mistä ja miten löytyisi omaan yritykseen paras mahdollinen osaaja? Artikkelissamme kerromme muutamia hyviä vinkkejä uuden työntekijän löytämiseksi.

Ennen julkisen etsinnän aloittamista on hyvä käydä läpi omat ja jo olemassa olevien työntekijöiden verkostot. Tehokkaan puskaradion kautta voi hyvinkin löytyä sopiva ehdokas. Kaveripiiristä tai kollegojen parista voi tulla kullanarvoinen vinkki vapailla markkinoilla olevasta huippuosaajasta.

Rekrytoinnille julkista näkyvyyttä

Mikäli viidakkorumpu ei tuota toivottua tulosta, on aika hyödyntää julkista hakuprosessia. Esimerkiksi paikallislehdessä julkaistava työpaikkailmoitus on hyvä laatia niin, että siitä ilmenee selkeästi, millaisista työtehtävistä on kyse ja millaista osaamista työntekijältä vaaditaan. Ytimekäs ja persoonallinen työpaikkailmoitus herättää tehokkaimmin potentiaalisten hakijoiden mielenkiinnon.

Verkkopalvelujen ja somen välityksellä

Uuden työntekijän rekrytointiin soveltuvat hyvin verkosta löytyvät lukuisat työnhaku- ja työpaikkailmoitusportaalit. Myös sosiaalisen median yhä kasvavaa suosiota kannattaa hyödyntää. Twitterin tai Facebookin tarjoamien verkostojen kautta yrittäjän ja aktiivisesti työtä hakevan intressit voivat kohdata hyvinkin luontevasti. Facebookin sivuilla on mahdollista myös mainostaa suhteellisen edullisesti, joten oman rekrytointi-ilmoituksen voi nostaa esiin myös tätä kautta.

Ammatillisen verkostoitumisen sosiaalinen media LinkedIn sopii rekrytointikanavaksi parhaiten silloin, kun haetaan tietyn alan asiantuntijoita tai erikoisosaajia. LinkedInin Jobs-osiosta on mahdollista ostaa näkyvyyttä ja löytää palvelun kautta omiin hakukriteereihin sopivia työnhakijoita.

TE-palvelut tarjoavat laajempaa näkyvyyttä

Laittamalla oman rekrytointi-ilmoituksensa näkyville TE-palveluiden Avoimet työpaikat -palveluun yrittäjä tavoittaa todella laajan työnhakijoiden joukon. Ilmoituksen voi nykyisin jättää kätevästi verkossa.

Avoimet työpaikat -ilmoitukset ovat täysin julkisia, mutta oman ilmoituksen erottuminen laajasta tarjonnasta vaatii paljon omaa aktiivisuutta. TE-palveluiden kautta voi kuitenkin hyvässä lykyssä löytyä juuri oikea henkilö avoinna olevaan työpaikkaan. Sekin on hyvä huomioida, että TE-toimistot järjestävät erilaisia rekrytointitapahtumia, joissa sopiva työ voi kohdata oikean tekijän.

Oppilaitoksista nykypolven osaajia

Useimmilla oppilaitoksilla on myös oma rekrytointipalvelu, jonka kautta työnantaja voi ilmoittaa oman yrityksensä avoinna olevista harjoittelu- ja työpaikoista. Nuoremman polven osaajille kohdennettu työpaikkailmoitus on hyvä vaihtoehto löytää vaikka sopiva työharjoittelija, jolla riittää päivitettyä tietoa ja motivaatiota oppia käytännön työelämässä alan todelliseksi ammattilaiseksi. Vastavalmistuneen tai opintojaan vielä jatkavan työntekijän palkkaaminen on pienyrittäjälle usein myös edullisempi vaihtoehto kuin kokeneen ammattilaisen, jolle on maksettava alusta asti korkeampaa palkkaa.

Uuden työntekijän rekrytointi on aina iso päätös

Vaikka yrittäjällä olisikin selkeä tarve palkata uutta työvoimaa, lopullinen rekrytointipäätös voi lykkääntyä tai kariutua kokonaan pääoman riittämättömyyden vuoksi. Pienyrittäjällä riittää rahareikiä arkisessa liiketoiminnassaan: palkat ja toimitilavuokrat on maksettava joka kuukausi ja välttämättömiin investointeihinkin on löydettävä jostain pääomaa. Tällöin rekrytoimisen kynnys voi nousta liian korkealle todellisten työvoimakustannusten suuruuden vuoksi.

Joustava yrityslaina mahdollistaa rekrytoinnin

Suomalaisen rahoitusyhtiön tarjoama BusinessCredit-laina tuo helpotusta rekrytointipäätöksen tekemiseen. J.W.-Yhtiöiden vuonna 2017 lanseeraama yrityslaina sopii erinomaisesti varsinkin pienyrityksille, jotka tarvitsevat joustavaa rahoitusta työvoimakustannusten noustessa.

Nopeasti saatavan lainapäätöksen ja selkeän hinnoittelunsa ansiosta uusi lainatuote on otettu yrittäjien keskuudessa vastaan innostuneesti. Joustavan yrityslainan ansiosta moni yrittäjä on voinut tehdä välittömästi liiketoiminnan kehittämisen kannalta tärkeitä investointeja ja palkata kaipaamaansa uutta työvoimaa.

Nopeasti ja vaivattomasti verkkohakemuksella

BusinessCredit tarjoaa lainaa 1 000–100 000 euroa kunkin yrityksen tarpeiden mukaan 3–12 kuukauden maksuajalla. Kotimaisen rahoitusyhtiön tarjoamaa yrityslainaa on helppoa hakea verkkohakemuksella missä ja milloin tahansa. Lainapäätöksen yritys saa yhden pankkipäivän aikana. Myönnetty BusinessCredit-laina maksetaan takaisin kuukausittain tasaerissä.

Vakuudettoman lainan saamisen edellytyksenä on yrityksen ja sen vastuuhenkilöiden luottokelpoisuuden lisäksi yksityishenkilön tai -henkilöiden antama omavelkainen takaus. Yli 20 000 euron lainapääomaan vaaditaan kahden yksityishenkilön antama takaus. Takaussitoumuksensa lainanhakija voi hoitaa vaivattomasti sähköisellä allekirjoituksella verkossa. Tämän jälkeen sovittu lainapääoma siirtyy yrityksen pankkitilille välittömästi.

Arvostele artikkeli
4 / 5 (1 ääntä)

Näin teet hyvän liiketoimintasuunnitelman

Miten tehdään liiketoimintasuunnitelma? Hyvä liiketoimintasuunnitelma on yrityksen toiminnan kulmakivi ja yrityksen perustamista suunnittelevalle tärkeä dokumentti, joka kiteyttää yrityksen toiminnan. Katso vinkit ja pohjat vakuuttavan liiketoimintasuunnitelman tekemiseen.
11.11.2019

Starttiraha yrittäjälle

Yrityksen perustaminen vaatii investointeja ja rahoitus on ensimmäisiä asioita päätettäväksi. Aloittavalle yrittäjälle on tarjolla TE-toimiston myöntämä starttiraha, jonka tarkoitus on edistää uutta yritystoimintaa. Starttiraha on yrittäjälle tarkoitettu tuki, jolla turvataan yrittäjän toimeentulo yritystoiminnan käynnistämisen ja vakiinnuttamisen ajaksi.
4.11.2019

Laskujen myynti, factoring vai yrityslaina?

Yrityslainan ohella on tarjolla muitakin toimivia yritysrahoitusmuotoja, esimerkiksi laskujen myynti ja factoring. Yrityksellesi sopivin muoto riippuu rahoitustarpeen lisäksi monesti siitä, kuinka paljon ja kuinka pitkään rahoitusta tarvitset. Rahoitusmuodot voivat erota myös siinä, kuinka paljon haluat ottaa riskiä.
8.10.2019