Vinkkejä oikean työntekijän löytämiseksi

Työntekijän rekrytointi avaa yritykselle mahdollisuuksia

Moni pienyrittäjä pohtii mielessään uuden työntekijän palkkaamista. Toimeksiannot ovat lisääntyneet ja nyt tarvittaisiin apuvoimia oman työtaakan keventämiseksi ja liiketoiminnan tehostamiseksi. Mutta, mistä ja miten löytyisi omaan yritykseen paras mahdollinen osaaja? Artikkelissamme kerromme muutamia hyviä vinkkejä uuden työntekijän löytämiseksi.

Ennen julkisen etsinnän aloittamista on hyvä käydä läpi omat ja jo olemassa olevien työntekijöiden verkostot. Tehokkaan puskaradion kautta voi hyvinkin löytyä sopiva ehdokas. Kaveripiiristä tai kollegojen parista voi tulla kullanarvoinen vinkki vapailla markkinoilla olevasta huippuosaajasta.

Rekrytoinnille julkista näkyvyyttä

Mikäli viidakkorumpu ei tuota toivottua tulosta, on aika hyödyntää julkista hakuprosessia. Esimerkiksi paikallislehdessä julkaistava työpaikkailmoitus on hyvä laatia niin, että siitä ilmenee selkeästi, millaisista työtehtävistä on kyse ja millaista osaamista työntekijältä vaaditaan. Ytimekäs ja persoonallinen työpaikkailmoitus herättää tehokkaimmin potentiaalisten hakijoiden mielenkiinnon.

Verkkopalvelujen ja somen välityksellä

Uuden työntekijän rekrytointiin soveltuvat hyvin verkosta löytyvät lukuisat työnhaku- ja työpaikkailmoitusportaalit. Myös sosiaalisen median yhä kasvavaa suosiota kannattaa hyödyntää. Twitterin tai Facebookin tarjoamien verkostojen kautta yrittäjän ja aktiivisesti työtä hakevan intressit voivat kohdata hyvinkin luontevasti. Facebookin sivuilla on mahdollista myös mainostaa suhteellisen edullisesti, joten oman rekrytointi-ilmoituksen voi nostaa esiin myös tätä kautta.

Ammatillisen verkostoitumisen sosiaalinen media LinkedIn sopii rekrytointikanavaksi parhaiten silloin, kun haetaan tietyn alan asiantuntijoita tai erikoisosaajia. LinkedInin Jobs-osiosta on mahdollista ostaa näkyvyyttä ja löytää palvelun kautta omiin hakukriteereihin sopivia työnhakijoita.

TE-palvelut tarjoavat laajempaa näkyvyyttä

Laittamalla oman rekrytointi-ilmoituksensa näkyville TE-palveluiden Avoimet työpaikat -palveluun yrittäjä tavoittaa todella laajan työnhakijoiden joukon. Ilmoituksen voi nykyisin jättää kätevästi verkossa.

Avoimet työpaikat -ilmoitukset ovat täysin julkisia, mutta oman ilmoituksen erottuminen laajasta tarjonnasta vaatii paljon omaa aktiivisuutta. TE-palveluiden kautta voi kuitenkin hyvässä lykyssä löytyä juuri oikea henkilö avoinna olevaan työpaikkaan. Sekin on hyvä huomioida, että TE-toimistot järjestävät erilaisia rekrytointitapahtumia, joissa sopiva työ voi kohdata oikean tekijän.

Oppilaitoksista nykypolven osaajia

Useimmilla oppilaitoksilla on myös oma rekrytointipalvelu, jonka kautta työnantaja voi ilmoittaa oman yrityksensä avoinna olevista harjoittelu- ja työpaikoista. Nuoremman polven osaajille kohdennettu työpaikkailmoitus on hyvä vaihtoehto löytää vaikka sopiva työharjoittelija, jolla riittää päivitettyä tietoa ja motivaatiota oppia käytännön työelämässä alan todelliseksi ammattilaiseksi. Vastavalmistuneen tai opintojaan vielä jatkavan työntekijän palkkaaminen on pienyrittäjälle usein myös edullisempi vaihtoehto kuin kokeneen ammattilaisen, jolle on maksettava alusta asti korkeampaa palkkaa.

Uuden työntekijän rekrytointi on aina iso päätös

Vaikka yrittäjällä olisikin selkeä tarve palkata uutta työvoimaa, lopullinen rekrytointipäätös voi lykkääntyä tai kariutua kokonaan pääoman riittämättömyyden vuoksi. Pienyrittäjällä riittää rahareikiä arkisessa liiketoiminnassaan: palkat ja toimitilavuokrat on maksettava joka kuukausi ja välttämättömiin investointeihinkin on löydettävä jostain pääomaa. Tällöin rekrytoimisen kynnys voi nousta liian korkealle todellisten työvoimakustannusten suuruuden vuoksi.

Joustava yrityslaina mahdollistaa rekrytoinnin

Suomalaisen rahoitusyhtiön tarjoama BusinessCredit-laina tuo helpotusta rekrytointipäätöksen tekemiseen. J.W.-Yhtiöiden vuonna 2017 lanseeraama yrityslaina sopii erinomaisesti varsinkin pienyrityksille, jotka tarvitsevat joustavaa rahoitusta työvoimakustannusten noustessa.

Nopeasti saatavan lainapäätöksen ja selkeän hinnoittelunsa ansiosta uusi lainatuote on otettu yrittäjien keskuudessa vastaan innostuneesti. Joustavan yrityslainan ansiosta moni yrittäjä on voinut tehdä välittömästi liiketoiminnan kehittämisen kannalta tärkeitä investointeja ja palkata kaipaamaansa uutta työvoimaa.

Nopeasti ja vaivattomasti verkkohakemuksella

BusinessCredit tarjoaa lainaa 1 000–100 000 euroa kunkin yrityksen tarpeiden mukaan 3–12 kuukauden maksuajalla. Kotimaisen rahoitusyhtiön tarjoamaa yrityslainaa on helppoa hakea verkkohakemuksella missä ja milloin tahansa. Lainapäätöksen yritys saa yhden pankkipäivän aikana. Myönnetty BusinessCredit-laina maksetaan takaisin kuukausittain tasaerissä.

Vakuudettoman lainan saamisen edellytyksenä on yrityksen ja sen vastuuhenkilöiden luottokelpoisuuden lisäksi yksityishenkilön tai -henkilöiden antama omavelkainen takaus. Yli 20 000 euron lainapääomaan vaaditaan kahden yksityishenkilön antama takaus. Takaussitoumuksensa lainanhakija voi hoitaa vaivattomasti sähköisellä allekirjoituksella verkossa. Tämän jälkeen sovittu lainapääoma siirtyy yrityksen pankkitilille välittömästi.

13.6.2019
Arvostele artikkeli
4 / 5 (1 ääntä)
Yrityslaina on rahoitusvaihtoehto osakeyhtiölle

Laina osakeyhtiölle

Usein pienen osakeyhtiön rahoitustarpeissa yrittäjä tai osakas rahoittaa liiketoimintaa itse, mutta jossain vaiheessa yhtiölle voi tulla tarve ulkopuoliselle rahoitukselle. Tässä artikkelissa selvitämme osakeyhtiön eri rahoitusvaihtoehtoja.
5.1.2021
Yrityksen joululahjoissa kannattaa huomioida verottajan näkökulma

Yrityksen joululahjat

Joulu on lähellä ja on taas aika ilahduttaa yrityksen työntekijöitä, asiakkaita ja yhteistyökumppaneita joulutervehdyksellä. Tässä artikkelissa kertaamme mitä kannattaa huomioida lahjojen verotuksessa ennen kaupoille suuntaamista.
7.12.2020
Onko yrittäjällä lomaa koskaan?

Yrittäjän loma

Yksi yrittäjyyden ennakkoluuloista on, että yrittäjä on täysin sidottu liiketoimintaan, eikä lomaa pidetä. Huolellisella suunnittelulla ja pienellä joustamisella myös yrittäjä voi järjestää lomaa. Katso mitä on hyvä huomioida lomasuunnittelussa.
11.11.2020