Vastuullinen luotonanto

Vastuullinen luotonanto tulee näkyä jokaisen rahoitusalan yrityksen kaikessa toiminnassa aina markkinoinnista lainan takaisinmaksuun saakka, unohtamatta kaikkea mitä laina-aikana asiakas kohtaa takaisinmaksun yhteydessä.

Mitä vastuullisuus tarkoittaa toiminnassamme

Yritysrahoittajana velvollisuutemme asiakasta ja yhteiskuntaa kohtaan on varmistaa, että toimintamme on aina luotettavaa ja avointa. Kun sanomme, että yrityslainamme on täysin koroton, eikä siinä ole ikäviä piilokuluja, tarkoitamme sitä todella.

Teemme jokaiselle yritykselle lainahakemuksen yhteydessä luottoarvion, joka varmistaa lainan soveltuvuuden yrityksen talouteen ja määrittelee lainan toimituspalkkion. Vastuullinen luotonanto tarkoittaa BusinessCredit lainassa sitä, että toimimme aina lakia ja asiakasta kunnioitten.

Mihin tarkoitukseen lainaa myönnetään

Myönnämme yrityslainaa useisiin rahoitustarpeisiin: laitehankinnat, kausivaihtelun tasaaminen, liiketoiminnan laajentaminen, yrityksen käyttöpääoma ja muut investoinnit ovat kaikki sopivia rahoitustarpeita. Vastuullisena lainanantajana haluamme kuitenkin selvittää mihin käyttötarkoitukseen lainaa haetaan.

Kenelle lainaa myönnetään

Vakuudeton yrityslainamme on tarkoitettu kaiken kokoisille suomalaisille yrityksille, jotka ovat rekisteröity kaupparekisteriin ja ovat luottokelpoisia. Yritysmuodolla ei ole merkitystä, myönnämme yrityslainaa toiminimille, osakeyhtiöille ja muille yritysmuodoille. Yrityksen liiketoiminnasta tehdään arvio, jonka avulla selvitämme hakijan luottokelpoisuuden.

Lainan takaisinmaksu

Selvitämme lainatarjouksen yhteydessä selkeästi lainan maksuaikataulun ja kuukausierän, jotta takaisinmaksussa ei ilmene yllätyksiä. Toimituspalkkion osuus on selkeästi ilmoitettu, eikä lainan normaalissa takaisinmaksussa tule muita kuluja.

Lainatarjouksen hakeminen on ilmaista eikä velvoita mihinkään

Pyydä lainatarjous

Yrityslainan korottaminen

Mikäli lainan takaisinmaksu on aikataulussa ja sujuu ilman suurempia ongelmia, asiakas voi hakea lainalleen korotusta. Lainaa voi korottaa tyypillisesti alkuperäisen luottopäätöksen rajoissa ja samoilla ehdoilla. Arvostamme kaikkia asiakkaitamme, joten usein palaava asiakas voi neuvotella vielä paremmat lainaehdot, mikäli entisen lainan takaisinmaksu on ollut sujuvaa.

Luottopäätös on vastuullinen kokonaisarvio

Luottopäätöksen takana on aina kokonaisarvio useista tekijöistä, kuten lainan käyttötarkoituksesta ja hakijayrityksestä. Pyrimme aina selvittämään yrityksen taloustilanteen ja luottokelpoisuuden kokoisuutena niin, että voimme tarjota asiakkaan kokonaistilanteeseen sopivaa yrityslainaa. Joskus tämä kuitenkin tarkoittaa sitä, että katsomme yrityksen maksukyvyn olevan riittämätön ja luottopäätös on kielteinen. Mikäli arviomme perusteella emme voi myöntää haettua lainaa, teemme yleensä maksukykyiselle yritykselle tarjouksen lainasta, jonka näemme soveltuvaksi.

Kannustamme vastuulliseen lainanottoon

Osana vastuullista luotonantoa kannustamme myös asiakkaita vastuulliseen luotonottoon. Tämä tarkoittaa rehellistä tiedottamista tuloista ja vastuista, jotta voimme tehdä todenmukaisen arvion yrityksen maksukyvystä ja siihen soveltuvasta lainasummasta. Yrityslainalle on myös muita vaihtoehtoja, mikäli yritys tarvitsee pikaista rahoitusta. Esimerkiksi yrityslimiitillä ei ole perustamiskulua tai kiinteitä kuukausi- tai vuosimaksuja. Maksat vain käytetystä luotosta.