Usein kysyttyä

Yrityslainan hakeminen

Kuka voi hakea BusinessCredit yrityslainaa?

BusinessCredit yrityslainan hakee se henkilö, jolla on nimenkirjoitusoikeus joko yksin tai yhdessä toisen henkilön kanssa yrityslainaa hakevassa yhtiössä. Laina haetaan ja myönnetään yritykselle.
Hae lainaa

Yrityksemme edustamiseen tarvitaan kahden henkilön allekirjoitus, kuinka voimme hakea BusinessCredit yrityslainaa?

Ensimmäinen nimenkirjoitusoikeuden omaavista henkilöistä hakee lainan ja täyttää lainahakemuksessa vaadittavat tiedot. Tässä yhteydessä hän ilmoittaa toisen nimenkirjoitusoikeuden omaavan henkilön nimen sekä yhteystiedot, joihin me toimitamme kutsun luottosopimuksen allekirjoittamiseen, kun hyväksytte lainatarjouksemme.

Millaiselle yhtiölle myönnetään BusinessCredit yrityslainaa?

Myönnämme yrityslainaa osakeyhtiöille, toiminimille, kommandiittiyhtiöille sekä avoimille yhtiöille. Kelpoisuusvaatimuksemme lainalle ovat:

  • Yrityksellä tai sen vastuuhenkilöillä ei ole tuoreita maksuhäiriöitä
  • Yritys on kaupparekisterissä oleva suomalainen yritys
  • Yritys sekä sen johto toimii Suomessa
  • Takaajalla/takaajilla ei ole maksuhäiriöitä

Liittyykö BusinessCredit yrityslainan hakemiseen velvoitteita?

Ei liity, lainahakemuksen tekeminen ei sido sinua vielä mihinkään.

Mitä liitteitä tarvitsen hakemukseen?

BusinessCredit yrityslainan hakuvaiheessa ei vaadita erillisiä liitteitä tai tilinpäätöstietoja. Mikäli yrityksestä on tietoja, joilla uskot olevan merkitystä lainapäätöksen kannalta, voit halutessasi liittää nämä hakemukseen. Voit myös aina kysyä apua asiakaspalvelultamme liitteisiin liittyen.

Vaatiiko BusinessCredit yrityslainan hakeminen esinevakuuksia, (esim. kiinteistö, osakkeet)?

Ei vaadi, BusinessCredit yrityslaina on reaalivakuudeton laina.

Tarvitaanko BusinessCredit yrityslainaan henkilövakuuksia?

Kyllä tarvitaan. Jokainen myönnetty BusinessCredit laina edellyttää henkilön omavelkaisen takauksen. 20 000 euron lainasummaan saakka riittää yksi takaaja, mutta tätä suuremmat lainat vaativat aina kaksi takaajaa.
Henkilötakaus lainan vakuutena

Mikä on omavelkainen takaus?

Kun annat lainalle omavelkaisen takauksen, vastaat velasta kuin se olisi oma velkasi. Mikäli alkuperäinen velallinen eli yritys, jolle laina on myönnetty, laiminlyö takaisinmaksuvelvoitteensa, velka peritään takaajalta/takaajilta täysimääräisesti kuluineen, korkoineen ja perintäkuluineen.
Omavelkainen takaus

Toimin yrityksemme vastuuhenkilönä ja hoidan yrityksemme puolesta BusinessCredit yrityslainan hakemisen. Voinko itse toimia myös takaajana?

Kyllä voit.

Kuinka nopeasti BusinessCredit yrityslaina myönnetään?

Kun täytät lainahakemuksen ja lähetät sen meille sähköisesti arkipäivänä ennen klo 16:00, otamme hakemuksen heti käsittelyyn ja lainapäätös toimitetaan sinulle vielä saman päivän aikana.

Kuinka nopeasti myönnetty BusinessCredit yrityslaina siirretään yrityksen pankkitilille?

Lainasumma maksetaan asiakkaan ilmoittamalle pankkitilille saman arkipäivän aikana, mikäli luottosopimus ja takaussitoumukset on allekirjoitettu sähköisesti klo 16:00 mennessä. Jos yrityksesi pankkitili on Nordeassa, näkyy laina saman pankkipäivän aikana, muiden pankkien tileillä laina näkyy seuraavana pankkipäivänä.

Yrityslainan kustannukset

Kuinka paljon BusinessCredit yrityslaina maksaa?

BusinessCredit yrityslainan hinnoittelu on avointa ja selkeää: kullekin lainasummalle ja -ajalle on kiinteä toimituspalkkio, joka sisältää kaikki lainaan liittyvät kulut. Täyttämällä hakemuksen, saat tietää mikä on lainan hinta juuri sinun yrityksellesi. BusinessCredit yrityslainalla ei ole toimituspalkkion lisäksi muita kustannuksia. Näin tiedät tarkasti jo etukäteen, mitä yrityksesi tulee lainasta maksamaan. Yrityslainan takaisinmaksu tapahtuu kuukausittaisissa tasaerissä.
Yrityslaina

Mikä on BusinessCredit yrityslainan korko?

BusinessCredit yrityslaina on koroton eli sen korko on 0 %. Koron sijaan lainasta veloitetaan kiinteä toimituspalkkio. Lainalla ei ole muita kustannuksia.

Lisätäänkö yrityslainaan laskutuskulu?

Ei lisätä, mikäli vastaanotat laskut sähköpostitse tai verkkolaskuohjelmaasi. Lasku lähetetään aina myös sähköpostin liitteenä PDF muodossa, jota yleisimmät verkkolaskuohjelmat tukevat. Halutessasi voimme toimittaa yrityksellesi paperilaskut myös postitse. Tästä veloitamme 5,00 euron lisäkulun per lasku. Voit ilmoittaa yrityksesi verkkolaskuosoitteen sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@businesscredit.fi tai lisätä sen itse online-palvelussamme. Online-palvelussamme voit myös itse muuttaa laskutustapaa.

Mikä on lisäkulu, jos en maksa yrityslainan laskua eräpäivään mennessä?

Mikäli erän maksu viivästyy, lähetämme sinulle kirjallisen maksumuistutuksen. Maksumuistutuksesta aiheutuu 12,00 euron kulu sekä lisäksi sopimuksen mukaista viivästyskorkoa myöhästyneiltä päiviltä. Maksuviiveen edelleen jatkuessa tullaan yrityslaina irtisanomaan ja siirtämään perintäyhtiölle, jolloin maksettavaksi tulevat myös perintäyhtiön kulut. Jos et pysty maksamaan laskua eräpäivään mennessä, otathan viipymättä yhteyttä asiakaspalveluumme: 03 3399 3601 / asiakaspalvelu@businesscredit.fi

Lisätäänkö yrityslainakuluihin arvonlisävero?

Yrityslainakuluihin ei lisätä arvonlisäveroa. Koska kyseessä on rahoituspalvelu, kulut ovat arvonlisäverottomia. Omassa kirjanpidossasi voit kirjata kulut rahoituskuluina.

Yrityslainan takaisinmaksu

Miten BusinessCredit yrityslaina maksetaan takaisin?

BusinessCredit yrityslainan takaisinmaksu tapahtuu kuukausittaisissa tasaerissä. Ensimmäisen maksuerän eräpäivä on tasan kuukauden kuluttua lainan nostamisesta. Lähetämme yrityksesi ilmoittamaan laskutusosoitteeseen laskut, joilla lainan takaisinmaksu tapahtuu.

En ole saanut laskua tai kadotin sen, miten saan laskun tiedot?

Löydät BusinessCredit yrityslainasi erälaskut BusinessCredit.fi Online-palvelussa kirjautumalla sisään verkkopankkitunnuksillasi tai pyytämällä maksutiedot asiakaspalvelustamme: 03 3399 3601 / asiakaspalvelu@businesscredit.fi

Voiko BusinessCredit yrityslainan maksaa ennenaikaisesti takaisin?

Kyllä voi. Ennenaikainen takaisinmaksu ei lisää BusinessCredit yrityslainasta maksettavia kokonaiskuluja.

Yrityksellä on maksuvaikeuksia, mitä teen?

Jos et pysty maksamaan laskua eräpäivään mennessä, voit itse siirtää maksuerän eräpäivää online-palvelussa. Jos tarvitset maksu- tai lyhennysvapaan kuukauden tai haluat pidentää laina-aikaa, ota viipymättä yhteyttä asiakaspalveluumme, jotta voimme neuvotella maksujärjestelyistä: 03 3399 3601 / asiakaspalvelu@businesscredit.fi

Yrityslimiitti

Kuinka paljon yrityslimiittiä voin saada?

BusinessCredit yrityslimiitissä on valittavana joko 5000,00 euron tai 10 000,00 euron luottolimiitti.

Kuinka paljon BusinessCredit yrityslimiitti maksaa?

Yrityslimiitistä veloitetaan nostokohtainen provisio sekä luottokorkoa käytössä olevan limiitin mukaan. Maksat siis vain käyttämästäsi luotosta.

Onko yrityslimiitillä kiinteitä kustannuksia?

BusinessCredit yrityslimiitillä ei ole kiinteitä kuukausi- tai vuosimaksuja, eikä perustamiskulua.

Miten BusinessCredit yrityslimiitti maksetaan takaisin?

Yrityslimiitin kuukausittainen minimilyhennys on 7 % avoimesta luottopääomasta (tai vähintään 200,00 euroa) ja avoin nostoprovisio sekä korko.

Voiko BusinessCredit yrityslimiitin maksaa isommissa erissä tai kerralla takaisin?

Yrityslimiittiä voi lyhentää myös enemmän tai maksaa kerralla kokonaan pois. Takaisinmaksettu pääoma vapautuu uudelleen yrityksesi käyttöön.

Miten teen lisänostoja yrityslimiitiltäni?

Voit tehdä lisänostoja yrityslimiitiltäsi kellon ympäri ilman erillistä yhteydenottoa asiakaspalveluumme. Kirjaudu verkkopankkitunnuksillasi Online-palveluumme ja valitse ”avoimet lainat” listalta ”Limiitti”. Tämän jälkeen klikkaa ”Tee lisänosto” -painiketta ja valitse haluamasi summa. Siirrämme rahat yrityksesi tilille asiakaspalvelumme aukioloaikoina (ma-pe 8:30-16).

Rahanpesulaki

WS Finance Oy on yritysluottoja tarjoava rahoitusalan toimija, joka on rahanpesulain mukaisesti velvoitettu rekisteröitymään Etelä-Suomen Aluehallintoviraston ylläpitämään rahanpesun valvontarekisteriin. Rekisteröityminen rahanpesun valvontarekisteriin koskee niitä rahoituspalveluja tarjoavia yrityksiä, jotka eivät ole Finanssivalvonnan alaisia valvottavia. Tästä syystä meidän on toiminnassamme noudatettava rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estämisestä annettua lakia (Laki Rahanpesun ja terrorismin rahoituksen estämisestä ja selvittämisestä (28.6.2017/444).

Mitä on rahanpesu ja terrorismin rahoittaminen?

Rahanpesu on rikollisesta toiminnasta peräisin olevan rahan muuntamista rahan laittoman alkuperän piilottamiseksi tai peittämiseksi. Rahanpesu voi tarkoittaa myös yrittämistä piilottaa laillisesta toiminnasta ansaitut veropetokset tai muut taloudelliset rikokset. Rahanpesulla rikolliset voivat käyttää laitonta rahaa herättämättä epäilyksiä.

Terrorisimin rahoitus tarkoittaa terrorismin tukemista taloudellisesti. Taloudellinen tuki voi olla suoraan suuria lahjoituksia tai epäsuorasti kerätyt, toimitetut tai vastaanotetut varat terrorismiin käytettäväksi. Terrorismin rahoitus voidaan tehdä laillisesti hankitulla rahalla, jonka perimmäinen tarkoitus on rahoittaa laitonta terrorismia kotimaassa tai ulkomailla.

Rahanpesua ja terrorismin rahoitus ovat vakavia rikoksia, jotka rasittavat vakaata yhteiskunnallista toimintaa. Meillä on osaltamme vastuu osallistua rahanpesun ja terrorismin rahoituksen estämiseen.
Meillä on rahanpesulain mukaan velvollisuus tunnistaa ja tuntea asiakkaamme sekä velvollisuus varmistaa, että palveluitamme ei käytetä rikolliseen toimintaan.

Miksi esitätte soittaessanne tiettyjä kysymyksiä?

Rahanpesulain mukaan meidän on tunnistettava ja tunnettava asiakkaamme. Sääntely-ympäristö edellyttää, että WS Finance Oy on aina velvollinen hankkimaan tietoja asiakkaista, asiakkaan yritystoiminnasta, liikesuhteista ja harjoitusta liiketoimista riittävällä tasolla arvioidakseen riskiä siitä, käytetäänkö palvelua mahdollisesti rahanpesuun tai terrorismin rahoittamiseen.

Rahanpesulain mukaisesti WS Finance Oy on velvollinen varmistamaan asiakkaan tai asiakkaan edustajan henkilöllisyyden ja tosiasiallisen edunsaajan henkilöllisyyden ja selvittämään myös yritystoiminnan laajuus, tarkoitus ja luonne. Paitsi että meidän tulee tietää asiakkaan ja liiketoimien taustaa, meidän tulee ymmärtää asiakaan liiketoimia ja taloudellisia toimintamalleja. Rahanpesulaki velvoittaa meitä seuraamaan asiakassuhdetta koko sen keston ajan. Meillä on myös ilmoitusvelvollisuus epäilyttävistä liiketoimista rahanpesun selvityskeskukselle, mikäli havaitsemme poikkeavuutta asiakkaan liiketoimissa ilman hyväksyttävää perustetta poikkeavuudelle.

Meillä on velvollisuus selvittää myös, onko asiakas mahdollisesti henkilö tai sellaisen henkilön kumppani, jolla on tai on ollut tärkeitä julkisia tehtäviä politiikassa tai kansainvälisen organisaation johtamisessa viimeisten 12 kuukauden aikana (”PEP”) ja ketkä ovat yhtiön tosiasiallisia edunsaajia.

Kysymyksiemme tarkoituksena on siis ymmärtää yrityksen toimintaa ja liikevaihtoa sekä myös mistä rahat takaisinmaksuun tulevat. Saatamme joutua kysymään yrityksen raha-asioista ja raha-asioiden hoitamisesta sekä pyytää lisätietona sopimuksia, kuitteja, laskuja tai muita asiakirjoja. Lainahakemuksessa tai lainanhakuprosessin aikana asiakkaalle esitetyillä kysymyksillä WS Finance Oy täyttää parhaalla mahdollisella tavalla Rahanpesulain vaatiman selonottovelvollisuuden.

Asiakkaan tuntemisen vaatimukset koskevat sekä uusia että nykyisiä asiakkaita. Rahanpesulaki edellyttää, että asiakaan tiedot on pidettävä ajan tasalla. Niinpä saatamme aika ajoin olla yhteydessä nykyisiin asiakkaisiin kysymyslomakkeella, jossa pyydämme päivittämään asiakkuuteen ja yrityksen toimintaan liittyviä tietoja.

Kuinka kauan antamiani vastauksia säilytetään?

Rahanpesulaki edellyttää meitä säilyttämään kaikki asiakkaan tuntemista koskevat tiedot luotettavalla tavalla ja säilyttämään ne viiden vuoden ajan asiakassuhteen päättymisestä. Tietojen keräämiseen ja säilyttämiseen meillä on oikeudellinen peruste asiakasperusteisen sopimussuhteen syntymiseksi ja täytäntöönpanoksi.

Lisätietoja aiheesta voi lukea Etelä-Suomen Aluehallinnon verkkosivuilta:
https://avi.fi/asioi/yritys-tai-yhteiso/valvonta-ja-kantelut/raha-ja-omaisuus/rahanpesulain-valvonta

Jäikö sinulle vielä kysyttävää?

Asiakaspalvelumme auttaa kaikissa lainaan liittyvissä kysymyksissä Ma-Pe 8:30-16