Usein kysyttyä

Yrityslainan hakeminen

Kuka voi hakea BusinessCredit lainaa?

BusinessCredit lainan hakee henkilö, jolla on nimenkirjoitusoikeus joko yksin tai yhdessä toisen henkilön kanssa lainaa hakevassa yhtiössä. Laina haetaan ja myönnetään yritykselle.
Hae lainaa

Yrityksemme edustamiseen tarvitaan 2 henkilön allekirjoitus, kuinka voimme hakea BusinessCredit lainaa?

Ensimmäinen nimenkirjoitusoikeuden omaavista henkilöistä hakee lainaa ja täyttää lainahakemukseen vaadittavat tiedot. Samassa yhteydessä hän ilmoittaa toisen nimenkirjoitusoikeuden omaavan henkilön nimen ja yhteystiedot, joihin toimitamme kutsun luottosopimuksen allekirjoittamiseen, kun hyväksytte lainatarjouksemme.

Millaiselle yhtiölle myönnätte BusinessCredit lainaa?

Myönnämme yrityslainaa osakeyhtiöille, toiminimille, kommandiittiyhtiöille sekä avoimille yhtiöille. Kelpoisuusvaatimukset:

  • Yrityksellä tai sen vastuuhenkilöillä ei ole tuoreita maksuhäiriöitä
  • Yritys on kaupparekisterissä oleva suomalainen yritys
  • Yritys sekä sen johto toimii Suomessa
  • Takaajalla/takaajilla ei ole maksuhäiriöitä

Liittyykö lainan hakemiseen velvoitteita?

Hakemiseen ei liity velvoitteita. Lainahakemus ei sido sinua vielä mihinkään.

Mitä liitteitä tarvitsen hakemukseen?

Emme vaadi lainahakemukseen erillisiä liitteitä tai tilinpäätöstietoja. Mikäli yrityksestä on tietoja, joilla on merkitystä lainapäätöksen kannalta, voit halutessasi liittää nämä hakemukseen.

Vaatiiko BusinessCredit lainan hakeminen esinevakuuksia, (esim. kiinteistö, osakkeet)?

Ei vaadi.

Tarvitaanko BusinessCredit lainaan henkilövakuuksia?

Kyllä tarvitaan. Jokainen myönnetty BusinessCredit laina edellyttää henkilön omavelkaisen takauksen. 20 000€ lainasummaan saakka riittää yksi takaaja. Tätä suuremmat lainat vaativat kaksi takaajaa.
Henkilötakaus lainan vakuutena

Mikä on omavelkainen takaus?

Kun takaat lainan omavelkaisella takauksella, vastaat velasta kuin se olisi oma velkasi. Mikäli alkuperäinen velallinen laiminlyö takaisinmaksuvelvoitteensa, velka peritään takaajilta täysimääräisesti kuluineen, korkoineen ja perintäkuluineen.
Omavelkainen takaus

Toimin yrityksemme vastuuhenkilönä ja hoidan yrityksemme puolesta BusinessCredit lainan hakemisen. Voinko itse toimia myös takaajana?

Kyllä voit.

Kuinka nopeasti BusinessCredit myönnetään?

Kun lainahakemus on täytetty ja lähetetty sähköisesti arkisin ennen klo 16, käsitellään hakemus heti ja lainatarjous toimitetaan saman päivän aikana.

Kuinka nopeasti myönnetty BusinessCredit laina siirretään yrityksen pankkitilille?

Lainasumma siirretään asiakkaan ilmoittamalle pankkitilille saman arkipäivän aikana, mikäli luottosopimus ja takaussitoumukset on allekirjoitettu sähköisesti klo 16 mennessä. Jos yrityksen pankkitili on Nordeassa, näkyy laina saman pankkipäivän aikana, muiden pankkien tileillä laina näkyy seuraavana pankkipäivänä.

Yrityslainan kustannukset

Kuinka paljon BusinessCredit maksaa?

BusinessCredit.fi:n hinnoittelu on avointa ja selkeää: kullekin lainasummalle ja -ajalle on kiinteä toimituspalkkio, joka sisältää kaikki lainaan liittyvät kulut. Täytä hakemus niin saat tietää mikä lainan hinta on yrityksellesi. Lainalla ei ole toimituspalkkion lisäksi muita kustannuksia. Näin tiedät jo tarkasti etukäteen, mitä yrityksesi tulee lainasta maksamaan. Yrityslainan takaisinmaksu tapahtuu kuukausittain tasaerissä.
Yrityslaina

Mikä on BusinessCredit lainan korko?

BusinessCredit laina on koroton eli korko on 0 %. Sen sijaan lainasta veloitetaan kiinteä toimituspalkkio. Lainalla ei ole muita kustannuksia.

Lisätäänkö yrityslainaan laskutuskulu?

Ei lisätä, kun laskut vastaanotetaan sähköpostitse tai verkkolaskuohjelmaasi. Lasku tulee sähköpostin liitteenä PDF muodossa, jota yleisimmät verkkolaskuohjelmat myös tukevat. Halutessasi voimme myös toimittaa yritykselle postitse paperilaskut, josta veloitamme 5€/lasku lisäkulua. Voit ilmoittaa yrityksesi verkkolaskuosoitteen sähköpostitse asiakaspalvelu@businesscredit.fi tai lisätä sen online-palvelussa. Online-palvelussa voit myös muuttaa laskutustapaa.

Mikä on lisäkulu, jos en maksa yrityslainan laskua eräpäivään mennessä?

Mikäli maksu viivästyy, lähetämme kirjallisen maksumuistutuksen. Maksumuistutuksesta aiheutuu 12 euron kulu sekä lisäksi viivästyskorkoa myöhästyneiltä päiviltä. Maksuviiveen edelleen jatkuessa tullaan yrityslaina irtisanomaan ja siirtämään perintäyhtiölle, jolloin maksettavaksi tulee myös perintäyhtiön kulut. Jos et pysty maksamaan laskua eräpäivään mennessä, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme: 03 3399 3601 /

Lisätäänkö yrityslainakuluihin arvonlisävero?

Yrityslainakuluihin ei lisätä alv:ia. Koska kyseessä on rahoituspalvelu, kulut ovat arvonlisäverottomia. Omassa kirjanpidossasi voit kirjata kulut rahoituskuluina.

Yrityslainan takaisinmaksu

Kuinka BusinessCredit laina maksetaan takaisin?

BusinessCredit lainan takaisinmaksu tapahtuu kuukausittain tasaerissä. Ensimmäisen maksuerän eräpäivä on kuukauden kuluttua lainan nostamisesta. Lähetämme yrityksen laskutusosoitteeseen laskut, joilla takaisinmaksu tapahtuu.

En ole saanut laskua tai kadotin sen, miten saan laskun tiedot?

Löydät yrityslainasi erälaskut BusinessCredit.fi Online-palvelussa kirjautumalla sisään verkkopankkitunnuksilla tai pyytämällä asiakaspalvelusta: 03 3399 3601 /

Voiko BusinessCredit lainan maksaa ennenaikaisesti takaisin?

Kyllä voi. Ennenaikainen takaisinmaksu ei lisää eikä vähennä BusinessCredit lainasta maksettavia kokonaiskuluja.

Yrityksellä on maksuvaikeuksia, mitä teen?

Jos et pysty maksamaan laskua eräpäivään mennessä, voit siirtää maksuerän eräpäivää online-palvelussa. Jos tarvitset maksu- tai lyhennysvapaan kuukauden tai haluat pidentää laina-aikaa, ota yhteyttä asiakaspalveluumme, jotta voimme neuvotella maksujärjestelyistä: 03 3399 3601 /

Jäikö sinulle vielä kysyttävää?

Asiakaspalvelumme auttaa kaikissa lainaan liittyvissä kysymyksissä Ma-Pe 8:30-16