Usein kysyttyä

Yrityslainan hakeminen

Kuka voi hakea BusinessCredit-lainaa?

BusinessCredit-lainan hakee henkilö, jolla on nimenkirjoitusoikeus joko yksin tai yhdessä toisen henkilön kanssa lainaa hakevassa yhtiössä. Laina haetaan ja myönnetään yritykselle.
Hae lainaa

Yrityksemme edustamiseen tarvitaan 2 henkilön allekirjoitus, kuinka voimme hakea BusinessCredit-lainaa?

Ensimmäinen nimenkirjoitusoikeuden omaavista henkilöistä hakee lainaa ja täyttää lainahakemukseen vaadittavat tiedot. Samassa yhteydessä hän ilmoittaa toisen nimenkirjoitusoikeuden omaavan henkilön nimen ja yhteystiedot, joihin toimitamme kutsun luottosopimuksen allekirjoittamiseen, kun hyväksytte lainatarjouksemme.

Millaiselle yhtiölle myönnätte BusinessCredit-lainaa?

Kelpoisuusvaatimukset:

  • Yrityksellä tai sen vastuuhenkilöillä ei ole tuoreita maksuhäiriöitä
  • Yritys on kaupparekisterissä oleva suomalainen yritys
  • Yritys sekä sen johto toimii Suomessa
  • Takaajalla/takaajilla ei ole maksuhäiriöitä

Vaatiiko BusinessCredit-lainan hakeminen esinevakuuksia, (esim. kiinteistö, osakkeet)?

Ei vaadi.

Tarvitaanko BusinessCredit-lainaan henkilövakuuksia?

Kyllä tarvitaan. Jokainen myönnetty BusinessCredit-laina edellyttää yksityishenkilön omavelkaisen takauksen. 20 000€ lainasummaan saakka riittää yksi takaaja. Tätä suuremmat lainat vaativat kaksi takaajaa.
Henkilötakaus lainan vakuutena

Mikä on omavelkainen takaus?

Kun yksityishenkilö takaa lainan omavelkaisella takauksella, hän vastaa velasta kuin se olisi hänen oma velkansa. Mikäli alkuperäinen velallinen laiminlyö takaisinmaksuvelvoitteensa, velka peritään takaajilta täysimääräisesti kuluineen, korkoineen ja perintäkuluineen.
Omavelkainen takaus

Toimin yrityksemme vastuuhenkilönä ja hoidan yrityksemme puolesta BusinessCredit-lainan hakemisen. Voinko itse toimia myös takaajana?

Kyllä voit.

Kuinka nopeasti BusinessCredit myönnetään?

Kun lainahakemus on täytetty ja lähetetty sähköisesti arkisin ennen klo 16, käsitellään hakemus heti ja saatte lainatarjouksen saman päivän aikana.

Kuinka nopeasti myönnetty BusinessCredit-laina siirretään yrityksen pankkitilille?

Lainasumma siirretään asiakkaan ilmoittamalle pankkitilille saman päivän aikana mikäli luotto- ja takaussopimus on allekirjoitettu sähköisesti klo 16 mennessä. Jos käytössäsi on muu pankki kuin Nordea, näkyy laina tililläsi 1-2 pankkipäivän kuluessa. Lisäksi jos lainan takaajaksi on asetettu henkilö, joka ei ole yhtiömies, toimitusjohtaja tai hallituksen jäsen on hänen seuraavana päivänä hyväksyttävä takausvastuunsa ennen tilisiirtoa.

Yrityslainan kustannukset

Kuinka paljon BusinessCredit maksaa?

BusinessCredit.fi:n hinnoittelu on avointa ja selkeää: kullekin lainasummalle ja -ajalle on kiinteä toimituspalkkio, joka sisältää kaikki lainaan liittyvät kulut. Lainalla ei ole toimituspalkkion lisäksi muuta korkoa. Näin tiedät jo tarkasti etukäteen, mitä yrityksesi tulee lainasta maksamaan. Yrityslainan takaisinmaksu tapahtuu kuukausittain tasaerissä.
Yrityslaina

Mikä on BusinessCredit-lainan korko?

BusinessCredit-laina on koroton eli korko on 0 %. Sen sijaan lainasta veloitetaan kiinteä toimituspalkkio. Lainalla ei ole muita kustannuksia.

Lisätäänkö yrityslainaan laskutuskulu?

Ei lisätä, kun laskut vastaanotetaan sähköpostitse tai verkkolaskuohjelmaasi. Lasku tulee sähköpostin liitteenä PDF muodossa, jota yleisimmät verkkolaskuohjelmat myös tukevat. Halutessasi voimme myös toimittaa yritykselle postitse paperilaskut, josta veloitamme 5€/lasku lisäkulua.

Mikä on lisäkulu, jos en maksa yrityslainan laskua eräpäivään mennessä?

Mikäli maksu viivästyy, lähetämme kirjallisen maksumuistutuksen. Maksumuistutuksesta aiheutuu 12 euron kulu sekä lisäksi viivästyskorkoa myöhästyneiltä päiviltä. Maksuviiveen edelleen jatkuessa tullaan yrityslaina irtisanomaan ja siirtämään perintäyhtiölle, jolloin maksettavaksi tulee myös perintäyhtiön kulut. Jos et pysty maksamaan laskua eräpäivään mennessä, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme: 03 3399 3601 /

Lisätäänkö yrityslainakuluihin arvonlisävero?

Yrityslainakuluihin ei lisätä alv:ia. Koska kyseessä on rahoituspalvelu, kulut ovat arvonlisäverottomia. Omassa kirjanpidossasi voit kirjata kulut rahoituskuluina.

Yrityslainan takaisinmaksu

Kuinka BusinessCredit-laina maksetaan takaisin?

BusinessCredit-lainan takaisinmaksu tapahtuu kuukausittain tasaerissä. Lähetämme yrityksen laskutusosoitteeseen laskut, joilla takaisinmaksu tapahtuu.

En ole saanut laskua tai kadotin sen, miten saan laskun tiedot?

Löydät yrityslainasi erälaskut BusinessCredit.fi lainapalvelusta kirjautumalla sisään verkkopankkitunnuksilla tai pyytämällä asiakaspalvelusta: 03 3399 3601 /

Voiko BusinessCredit-lainan maksaa ennenaikaisesti takaisin?

Kyllä voi. Ennenaikainen takaisinmaksu ei lisää eikä vähennä BusinessCredit-lainasta maksettavia kokonaiskuluja.

Yrityksellä on maksuvaikeuksia, mitä teen?

Jos et pysty maksamaan laskua eräpäivään mennessä, ota yhteyttä asiakaspalveluumme jotta voimme neuvotella maksujärjestelyistä: 03 3399 3601 /

BusinessCredit Pro

Miten haen BusinessCredit Pro-lainaa?

Täytä hakulomake täällä: https://www.businesscredit.fi/pro-laina ja rahoitusasiantuntijamme on sinuun yhteydessä tuota pikaa.

Mitkä ovat BusinessCredit Pro-lainan kustannukset?

Lainan vuosikorko on asiakaskohtainen, alkaen 6 %. Koron määrä riippuu yrityksen taloudellisesta tilanteesta ja annetuista vakuuksista. Luottopäätöksemme ei kuitenkaan perustu pelkästään taloudelliseen tilanteeseen, iso painoarvio annetaan myös positiivisille tulevaisuuden näkymille.

Kuinka nopeasti BusinessCredit Pro-hakemus käsitellään?

Rahoitusratkaisu räätälöidään jokaiselle yritykselle tilanne- ja tapauskohtaisesti, parhaimmillaan saat rahat yrityksen tilille parissa päivässä. Lainaamme konsernimme omia varoja eli pystymme toimimaan nopeasti.

Millaiset vakuudet lainan saamiseksi vaaditaan?

Mahdolliset reaali- ja henkilövakuudet neuvottelemme aina erikseen jokaiselle rahoitusratkaisulle. Pystymme hyödyntämään laajemmin vakuuselementtejä kuin perinteiset pankit. Mikäli yrityksesi tulevaisuuden näkymät ovat erityisen hyvät, vakuuksia ei välttämättä tarvita.

Jäikö sinulle vielä kysyttävää?

Asiakaspalvelumme auttaa kaikissa lainaan liittyvissä kysymyksissä Ma-Pe 8-16