Yrityksen autorahoitus

Kun auton hankinta yritykselle on edessä, tulee yrittäjän ottaa huomioon, että yksittäisen investoinnin lisäksi auton kokonaiskustannuksiin sisältyvät myös muun muassa huoltokulut, polttoainekustannukset, vakuutusmaksut, renkaat, katsastukset ja mahdolliset rahoituskulut. Tämän kokonaissumman kattaminen saattaa olla haasteellista yrityksen omista varoista, mutta sen ei tarvitse olla este liiketoiminnan kasvulle tai kehitykselle, koska autorahoitus on mahdollista saada myös yrityksen oman kassan ulkopuolelta.

Yrityksen autorahoitus onkin erittäin tärkeä työkalu monille yrittäjille, jotka tarvitsevat rahoitusta ajoneuvon hankintaan tai päivityksiin. Yrityksen autorahoitus on siis normaali lainamuoto, joka haetaan erityisesti autojen hankintaan varten, ja se voi kattaa joko täysin uuden tai käytetyn auton kustannukset. Tässä blogipostauksessa tarkastelemme autorahoituksen keskeisiä näkökohtia. Tutustu myös artikkeliimme, jossa paneudumme siihen, kannattaako firmalle ostaa auto, kannattaako yrittäjän käyttää omaa autoaan vai harkita esimerkiksi leasing-sopimusta.

Vakuudeton yrityslaina yrityksen autorahoituksena

Vakuudeton yrityslaina voi useasti olla se oikea vaihtoehto yrityksen autorahoitukseksi - useastakin syystä. Suurin syy tähän on yrityslainan nopeus ja joustavuus. Yrityslaina voidaan usein myöntää yritykselle nopeasti ilman pitkää odotusaikaa, mikä on erityisen hyödyllistä tilanteissa, joissa yritys tarvitsee nopeasti rahoitusta uuden auton hankintaan. Vakuudettoman yrityslainan saaminen ei myöskään edellytä yritykseltä reaalivakuuksia. Tämä tarkoittaa siis sitä, että yrityksen omaisuutta ei tarvitse asettaa riskiin, mikä on tärkeää erityisesti pienille ja keskisuurille yrityksille.

Autorahoituksen eduista ja haitoista

Vakuudeton yrityslaina yrityksen autorahoituksena tarjoaa monia etuja, kuten esimerkiksi rahoituksen joustavuuden – kun yritys hankkii oman auton autorahoituksella, voidaan sillä tehdyt työajot korvata verovapailla kilometrikorvauksilla. Yrityslainan joustava takaisinmaksu on myös valtti – maksu- ja lyhennysvapaat ovat mahdollisia ja lainan voi maksaa myös etukäteen kokonaan pois. Yrityslainan nopeus on etuna esimerkiksi tilanteessa, kun juuri oikeanlaisia ja hintaisia autoja on myynnissä vain hetken ajan.

Toisaalta yrittäjän on tärkeää huomioida myös autorahoituksen mahdolliset riskit ja haasteet, kuten esimerkiksi sitoutuminen pitkäaikaiseen lainasopimukseen.

Kuka voi hakea yrityksen autorahoitusta?

Yrityksen autorahoitusta haetaan ja se myönnetään yritykselle. Vakuudetonta yrityslainaa yrityksen autorahoitukseksi voidaan myöntää kaupparekisterissä oleville suomalaisille yrityksille, joiden vastuuhenkilöt ovat luottokelpoisia. Luottoa hakevalla yrityksellä tai lainan takaajilla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä ja yrityksen, sekä sen johdon tulee toimia Suomessa. Yrityskohtainen luottokelpoisuus ja lainamäärä lasketaan aina tarkasti yrityksen liiketoiminnasta tehdyn arvion perusteella. BusinessCredit yrityslainan hakee se henkilö, jolla on nimenkirjoitusoikeus joko yksin tai yhdessä toisen henkilön kanssa yrityslainaa hakevassa yhtiössä.

Miten hakea autorahoitusta yritykselle?

Autorahoituksen hakeminen yritykselle on helppoa. Hakemus tehdään täyttämällä yksinkertainen lomake verkossa. Hakemuksessa yrityksen tulee ilmoittaa ainoastaan haettu lainasumma, laina-aika, yrityksen y-tunnus, nimi, yhteystiedot ja tilinumero. Lisäksi hakemukseen tarvitaan tiedot yrityksen liikevaihdosta ja tuloksesta. Hakemuksessa kysytään lainan käyttötarkoitusta, joten tässä kohtaa on hyvä mainita, että kyseessä on yrityksen autorahoitus. Lopuksi hakija ilmoittaa vielä omavelkaisen takauksen antavan henkilön yhteystiedot ja hakemuksen voi lähettää. Hakemuksessa ei siis vaadita erillisiä liitteitä tai tilinpäätöstietoja.

Tässä vaiheessa yrityslainan hakeminen ei sido sinua vielä mihinkään. Hakemus käsitellään muutamassa tunnissa ja saat selkeän ja läpinäkyvän tarjouksen, johon voit rauhassa tutustua. Teet lopullisen päätöksen lainan ottamisesta, kun sinulle itsellesi parhaiten sopii.

Lopuksi

Yrityksen autorahoitus on hyödyllinen vaihtoehto monissa tilanteissa, varsinkin silloin kun harkitaan ajoneuvojen tai laitteiden hankintaa ilman suurta omaa pääomaa. Yrityksen on tärkeää valita oikea rahoitusmuoto omien tarpeiden ja taloudellisen tilanteen perusteella. On suositeltavaa tutkia eri rahoitusvaihtoehtoja ja verrata niiden ehtoja ja kustannuksia ennen lainan hakemista. BusinessCredit yritysrahoituspalvelun ystävällinen ja asiantunteva asiakaspalvelu vastaa mielellään kaikkiin mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin joko sähköpostitse tai puhelimitse arkisin klo 8:30 -16:00. Ole rohkeasti yhteydessä!

4.4.2024

Hae yrityksellesi autorahoitusta vaivattomasti!

BusinessCredit on kotimainen ja joustava vaihtoehto perinteiselle pankkilainalle. Lainan hakeminen ei sido mihinkään. Voit tutustua tarjoukseen rauhassa ja tehdä päätöksen, kun sinulle sopii.

Pyydä lainatarjous

Kasvurahoitus tukemassa yrityksen kasvua ja markkinointia

Kasvurahoituksella on usein hyvin merkittävä rooli yrityksen markkinoinnissa sekä yrityksen brändin rakentamisessa. Tarkista blogistamme, mitkä ovat tämän hetken suurimmat kasvutrendit ja lue, kuinka kasvurahoitus ja markkinointi voivat yhdessä muodostaa voimakkaan tandemin yrityksesi kasvulle.
16.4.2024

Käyttöpääomalaina osana yrityksen joustavaa arkea

Käyttöpääomalainan avulla yritys voi varmistaa sujuvan toiminnan päivittäisessä liiketoiminnassaan. Se auttaa tasapainottamaan yrityksen kassavirtaa, pitämään varaston täytettynä ja laskut maksettuna. Tutustu blogiimme, jossa käymme läpi, miten käyttöpääomalaina voi olla avuksi juuri sinun yrityksesi kasvussa ja mitä sinun tulee ottaa huomioon lainaa hakiessa.
19.3.2024