Tärkeimmät tekijät luottopäätöksen taustalla

Tekijät yrityksen luottopäätöksen taustalla

Me BusinessCreditillä tarkastelemme jokaista asiakasyritystämme kokonaisuutena. Tästä syystä lainapäätöksen laatimiseen käytetään aina aikaa ja rautaista ammattitaitoa, jotta asiakas saa kerralla sellaisen lainapäätöksen, johon se voi turvallisin mielin sitoutua.

Yrityslainaa myönnetään osakeyhtiöille, toiminimille, kommandiittiyhtiöille sekä avoimille yhtiöille. Asiakasyrityksen luottokelpoisuus ja lainamäärä lasketaan yrityksen liiketoiminnasta tehdyn arvion perusteella. Lisäksi yrityksen on täytettävä seuraavat kriteerit, jotta laina voidaan myöntää:

  1. Yrityksellä tai sen vastuuhenkilöillä ei ole tuoreita maksuhäiriöitä
  2. Yritys on kaupparekisterissä oleva suomalainen yritys
  3. Yritys sekä sen johto toimii Suomessa
  4. Takaajalla/takaajilla ei ole maksuhäiriöitä

Alla avaamme BusinessCreditillä lainapäätökseen vaikuttavia seikkoja enemmän:

Henkilökohtaiset luottotiedot

Yrittäjän/yrittäjien henkilökohtaiset luottotiedot voivat toimia joko yrityksen eduksi tai haitaksi yrityslainaa hakiessa. Yrittäjän luottohäiriömerkinnät saattavat pienentää myönnettyä lainasummaa tai huonoimmassa tapauksessa olla este yritysluotolle. Silloin kun yrityksen toiminta on vasta alussa, on henkilökohtaisilla luottotiedoilla suurempi merkitys, sillä liikevaihdosta ja maksukäyttäytymisestä on saatavilla vain vähän tietoa.

Yrityksen ikä

Yrityksen ikä ja toiminnan jatkuvuus vaikuttavat lainapäätökseen. Juuri aloitteleva ja kehittyvä yritys, ei ole ehtinyt kasvattaa asiakaskuntaa, joten myös yrityslainan saaminen on hieman haastavampaa. Kun yrityksen toiminta on jatkunut useamman vuoden, on lainanantajan helpompi antaa myönteinen lainapäätös, sillä riskit ovat paljon pienemmät. BusinessCredit -yrityslainan voi saada yritys, joka on ollut toiminnassa vähintään 6 kuukautta.

Kassavirta

Yrityksen kassavirta kertoo lainaajalle karkeasti, minkä suuruiseen lainasummaan ja maksueriin lainanhakija voi sitoutua. On myös lainanantajan etu, että yritysluoton määrä on kohtuullinen. Palvelu- ja monilla muilla toimialoilla, kausivaihtelu saattaa vaikuttaa suuresti myyntiin ja kassavirtaan, mikä on täysin ymmärrettävää ja tämä huomioidaan lainapäätöksessä.

Yrityksen luottoraportti

Yrityksen luottoraportti antaa rahoittajalle tietoa muun muassa yrityksen maksuviiveistä. Mikäli yrityksen maksut ovat säännöllisesti myöhässä, tämä saattaa viitata ongelmiin lainan takaisin maksun kanssa ja vaikuttaa näin ollen negatiivisesti luottopäätökseen. Pienyrityksen kannattaakin siis pyrkiä huolehtimaan maksuista ajallaan, vaikka yrityslaina ei tällä hetkellä olisikaan ajankohtainen.

BusinessCreditin ammattitaitoinen, suomalainen asiakaspalvelu auttaa sinua mielellään kaikissa laina-asioihin liittyvissä kysymyksissäsi. Sähköpostitse palvelemme asiakkaita myös ruotsiksi sekä englanniksi.

28.2.2024

Vakuudetonta yrityslainaa 100 000 € asti

BusinessCredit on kotimainen ja joustava vaihtoehto perinteiselle pankkilainalle. Lainan hakeminen ei sido mihinkään. Voit tutustua tarjoukseen rauhassa ja tehdä päätöksen, kun sinulle sopii.

Pyydä lainatarjous

Kasvurahoitus tukemassa yrityksen kasvua ja markkinointia

Kasvurahoituksella on usein hyvin merkittävä rooli yrityksen markkinoinnissa sekä yrityksen brändin rakentamisessa. Tarkista blogistamme, mitkä ovat tämän hetken suurimmat kasvutrendit ja lue, kuinka kasvurahoitus ja markkinointi voivat yhdessä muodostaa voimakkaan tandemin yrityksesi kasvulle.
16.4.2024

Yrityksen autorahoitus

Tässä blogitekstissä pureudumme yrityksen autorahoituksen maailmaan ja tutustumme vakuudettoman yrityslainan mahdollisuuksiin. Autorahoitus on keskeinen osa yrityksen kasvua ja kehitystä, ja vakuudeton yrityslaina voikin tarjota nopean ja joustavan ratkaisun tällaisiin rahoitustarpeisiin.
4.4.2024