Kesäsesonki tulee, oletko valmis?

Kesä on monille yrityksille kiireistä aikaa, sillä asiakkaat ovat aktiivisempia ja hakevat tuotteita ja palveluita kesäaktiviteetteihin ja lomakauden tarpeisiin. Mutta onko yrityksesi valmis ottamaan täyden hyödyn irti kesäsesongista? Kesä ei ole pelkästään aurinkoisten päivien ja rentoutumisen aikaa, vaan se tuo mukanaan myös liiketoiminnallisia haasteita – mutta toki myös upeita mahdollisuuksia. Siksi onkin tärkeää, että yritykset varautuvat vastaamaan kesän lisääntyvään kysyntään, samalla kun ne hyödyntävät kesän tarjoamia ainutlaatuisia markkinointimahdollisuuksia. Tässä artikkelissa perehdymme siihen, mitä kaikkea yritysten tulisi ottaa huomioon valmistautuessaan kesäkiireisiin ja kuinka yrityslaina voi olla avain menestykseen kesän aikana.

Sisältö

Varastot ja inventaario

Kesäsesonki voi tuoda mukanaan normaalia suuremman kysynnän tuotteillesi ja palveluillesi. On tärkeää varmistaa, että varastosi ovat riittävät ja että pystyt täyttämään tilaukset nopeasti. Varsinkin jos yrityksesi tarjoaa sesonkituotteita tai palveluita kesäkaudella, kuten esimerkiksi ulkoilu- ja retkeilyvaatteita, uima- ja rantatarvikkeita, grillausvälineitä tai matkailupalveluita, varmista, että varasto sekä valmistus- ja palveluprosessit ovat valmiina vastaamaan lisääntyvää kysyntää. Inventaarion tekeminen hyvissä ajoin ennen kesää voi auttaa sinua varmistamaan, että varastot ovat optimaalisessa tilassa. Yrityslaina voi auttaa sinua hankkimaan lisää varastoa tai laajentamaan varastotilojasi tarpeen mukaan.

Sääolosuhteet

Jokainen suomalainen tietää, että Suomen kesä voi tarkoittaa myös yllättävän kylmiä kelejä ja kaatosadetta. Kesän vaihtelevat sääolosuhteet voivat vaikuttaa liiketoimintaasi. Sateinen sää voi vähentää asiakkaiden liikkumista ja esimerkiksi ulkotapahtumiin osallistumista. On hyvä muistaa, että huono sää ei kuitenkaan ole syy perua esimerkiksi kesätyöntekijän työvuoroa. Varastojen suojaaminen säältä, joustavien toimintasuunnitelmien laatiminen ja käyttöpääomalainan hankkiminen palkanmaksuun voivat auttaa sinua minimoimaan sään aiheuttamia negatiivisia vaikutuksia. Aurinkoiset ja lämpimät päivät puolestaan houkuttelevat ihmisiä esimerkiksi retkeilemään, rannoille ja puistoihin. Työssäkäyvät ihmiset pitävät lomaa eniten aina kesäisin, mikä vilkastuttaa kotimaan kesämatkailua. Kesäsesonkiin kannattaakin varautua erityisesti tapahtuma-alalla, kahvila-, kioski- ja ravintola-aloilla, sekä hotelli- ja matkailualalla.

Henkilöstövoimavarat

Lisääntynyt asiakasmäärä vaatii luonnollisesti lisää työvoimaa. Yrityksen vakituisille työntekijöille kuuluu kesäloma, mikä voi vaikuttaa huomattavasti toiminnan sujuvuuteen. Suunnittele siis etukäteen henkilöstöresurssit ja varmista, että tehtävät ja vastuut jaetaan tasaisesti ja selkeästi lomienkin aikana. Kesäkaudella myös terveys- ja turvallisuuskysymykset ovat tärkeitä, erityisesti jos toimintasi liittyy ulkotapahtumiin tai matkailuun. Huolehdi siitä, että henkilökunta on koulutettu ensiaputilanteisiin ja että toimitaan paikallisten terveys- ja turvallisuusmääräysten mukaisesti. Kesäkiireessä ykkösluokkainen asiakaspalvelu on avainasemassa. Varmista, että henkilökunta on koulutettu tarjoamaan erinomaista palvelua ja että olet valmis kohtaamaan suuren asiakasmäärän tehokkaasti ja ystävällisesti. Lisätyövoiman palkkaaminen ja henkilökunnan asianmukainen kouluttaminen voivat olla kalliita prosesseja, mutta niihin kannattaa panostaa. Yrityslaina voikin tarjota tarvittavaa pääomaa lisätyövoiman palkkaukseen ja kouluttamiseen kesäkiireen helpottamiseksi.

Markkinointi ja mainonta

Kesä tarjoaa ainutlaatuisia markkinointimahdollisuuksia, kuten erilaisia kesätapahtumia, markkinoita, festivaaleja ja ulkoilmamainontaa. Tällaiset tapahtumat keräävät suuren määrän ihmisiä yhteen paikkaan, joten ne ovat hyviä tilaisuuksia esitellä yrityksen tuotteita tai palveluita suurelle yleisölle. Jo pelkkä läsnä oleminen tällaisissa tapahtumissa lisää brändisi tunnettuutta. Ulkoilmamainonta kesäaikana tavoittaa yleensä huomattavasti suuremman määrän potentiaalisia asiakkaita kuin talvella. Yrityslaina voi auttaa sinua investoimaan markkinointikampanjoihin ja mainontaan sekä mainosmateriaalien hankintaan tai tapahtumiin osallistumiseen, jotta voit tavoittaa uusia asiakkaita ja kasvattaa myyntiäsi kesäsesongin aikana.

Teknologian päivitykset

Tehokkaat ja nykyaikaiset teknologiaratkaisut, kuten varastonhallintajärjestelmät, asiakkuudenhallintajärjestelmät, sähköiset maksutapajärjestelmät sekä yrityksen sisäiset viestintä- ja yhteistyöalustat voivat auttaa sinua hallitsemaan kesäkiirettä tehokkaammin. Yrityslaina voi tarjota sinulle mahdollisuuden päivittää laitteistoasi ja ohjelmistojasi tai olla tukena esimerkiksi verkkosivuston perustamisessa. Tällaisilla keinoilla parannat asiakaspalvelua ja toiminnan tehokkuutta.

Kesäiset tarjoukset ja kampanjat

Kesäsesonki tarjoaa upean mahdollisuuden luoda houkuttelevia tarjouksia, kilpailuita ja kampanjoita, joilla houkuttelet uusia asiakkaita ja lisäävät myyntiäsi. Tarjoukset voivat sisältää esimerkiksi kesäalennuksia, lahjakortteja, kausituotteiden erikoistarjouksia tai pakettitarjouksia, jotka houkuttelevat asiakkaita ostamaan kerralla enemmän tai palaamaan liikkeeseesi uudelleen. Kilpailut ja arvonnat innostavat asiakkaita osallistumaan ja jakamaan kokemuksiaan sosiaalisessa mediassa, mikä lisää yrityksen näkyvyyttä ja sitoutumista asiakkaisiin. Kekseliäät kampanjat ja kilpailut helpottavat myös kilpailijoista erottumista. Vain mielikuvitus on rajana tarjousten ja kampanjoiden luonnissa! Mikäli raha on rajana, voi yrityslaina auttaa sinua tässä kohtaa saamaan tarvittavan pääoman tarjousten ja kampanjoiden toteuttamiseen ja markkinoimiseen.

Yrityslaina on suunniteltu kausivaihteluiden avuksi

Jokaisella yrityksellä on tietenkin omat kesäsesongin erityistarpeensa, jotka on otettava huomioon toiminnan suunnittelussa ja valmistelussa. Matkailualalla on otettava huomioon matkailijoiden lisääntyvä määrä ja tarjottavien palveluiden kysyntä, kun taas ruokapalvelualalla on varauduttava sesonkiluonteisiin raaka-aineiden saatavuuden ja kysynnän vaihteluihin. Huolellinen suunnittelu ja valmistautuminen ovatkin avainasemassa kesäkiireen hallinnassa ja menestyksellisen kesäkauden varmistamisessa. Yrityslaina voi olla arvokas työkalu yrityksesi kasvun tukemisessa ja kesäsesongin hyödyntämisessä täysimääräisesti.

BusinessCredit on suomalaisten yritysten arjen tarpeisiin suunniteltu yritysrahoitus. Vakuudeton laina sopii monenlaisille yrityksille, sillä se ei vaadi reaalivakuuksien selvittämistä. Yrityslaina rahoittaa esimerkiksi yrityksesi laite- tai konehankinnat, tasaa kausivaihteluista johtuvan kassavajeen tai auttaa kasvattamaan yrityksesi liiketoimintaa.

Lainan hakeminen on nopeaa ja täysin ilmaista, eikä lainan hakeminen sido hakijaa tai yritystä vielä mihinkään. Lainatarjouksessa yritys saa selkeän erittelyn kaikista lainakuluista, joten lainan kokonaiskustannukset ovat jo etukäteen tarkasti yrittäjän tiedossa.

30.4.2024

Valmistaudu kesäsesonkiin suomalaisen yrityslainan kanssa!

BusinessCredit on kotimainen ja joustava vaihtoehto perinteiselle pankkilainalle. Lainan hakeminen ei sido mihinkään. Voit tutustua tarjoukseen rauhassa ja tehdä päätöksen, kun sinulle sopii.

Pyydä lainatarjous

Sawaxe Oy varmisti yritystoiminnan kestävän kasvun BusinessCreditin tuella

Kuten monet muutkin yritykset, Sawaxe Oy koki merkittäviä haasteita COVID-19-pandemian alkaessa Suomessa vuonna 2020. Pandemia lamaannutti yrityksen toiminnan ja aiheutti äkillisen tarpeen lisärahoitukselle. Taloudellisiin haasteisiin vastatakseen yritys päätti hakea tukea BusinessCreditin yrityslainasta.
22.5.2024
Yrityslainan monet mahdollisuudet

Yrityslainasta apua moniin tilanteisiin

Nopeasti verkossa haettava yrityslaina tarjoaa tehokasta täsmäapua suomalaisyritysten moninaisiin tarpeisiin. Tutustu blogissamme vakuudettoman yrityslainan mahdollisuuksiin 2020-luvulla, kun perinteisten pankkilainojen saaminen tuntuu haastavalta.
15.5.2024