Miten lisätä pienen yrityksen näkyvyyttä kesäaikaan?

Usein ennen kesää yrittäjän arki on hektistä kesäsesonkiin valmistautumista. Työkalenteri täyttyy varastojen täydentämisestä, markkinointikampanjoiden suunnittelusta ja henkilöstöjärjestelyistä, jotta asiakkaita voidaan palvella parhaalla mahdollisella tavalla myös kesän aikana. Toisaalta, vaikka olisit tehnyt kaiken valmistautumisen etukäteen, saattaa kesä silti tuntua yllättävän hiljaiselta. Asiakkaat ovat kadoksissa ja liiketoiminta saattaa hidastua. Tässä vaiheessa tarvitaan toimia, jotka buustaavat yrityksen myyntiä ja lisäävät sen näkyvyyttä kesäaikaan.

Kesä on hyvää aikaa lisätä pienen yrityksen näkyvyyttä monestakin syystä, mutta erityisesti Suomen kauniin kesän ansiosta. Kesätapahtumat, kuten ulkotapahtumat ja festivaalit, tarjoavat ainutlaatuisia markkinointimahdollisuuksia, jotka houkuttelevat suuren määrän potentiaalisia asiakkaita samaan paikkaan. Lisäksi kesäaktiviteetit, kuten ulkoilma- ja retkeilyaktiviteetit lisäävät ihmisten liikkumista sekä kiinnostusta erilaisten yritysten tarjoamiin palveluihin. Kesäaikaan ihmiset ovat muutenkin avoimempia uusille kokemuksille ja ostoksille, mikä kannattaa ehdottomasti hyödyntää yrityksen näkyvyydessä ja myynnissä.

Pienen yrityksen näkyvyyden lisääminen kesäaikaan voi olla samalla tehokasta sekä hauskaa! Kokosimme alle kokeilemisen arvoisen vinkkilistan kesän myynnin ja kokonaisvaltaisen menestymisen buustaamiseen:

1.      Osallistu kesätapahtumiin

Etsi paikallisia kesätapahtumia, kuten markkinoita, festivaaleja tai messuja, joissa voit markkinoida yritystäsi. Osallistuminen tapahtumiin antaa aina mahdollisuuden tavata potentiaalisia asiakkaita kasvotusten ja luoda suoria kontakteja.

2.      Hyödynnä ulkotilan mainontaa

Kesällä ihmiset viettävät enemmän aikaa ulkona, joten ulkomainonta voi olla erittäin tehokasta. Voit harkita mainosten sijoittamista paikallisiin ulkomainospaikkoihin, kuten bussipysäkeille, puistoihin, uimarannoille ja ulkomainosnäyttöihin.

3.      Kesäiset markkinointikampanjat

Luo kesään sopivia markkinointikampanjoita, tarjouksia ja kilpailuja. Voisit esimerkiksi järjestää kesäarvonnan sosiaalisessa mediassa tai tarjota kesäalennuksia tuotteillesi tai palveluillesi.

4.      Myymälän kesästailaus

Piristä myymälääsi kesäisillä koristeilla, jotka kutsuvat asiakkaat sisään ja luovat kesäistä tunnelmaa. Käytä kesäisiä värejä, kuten aurinkoista keltaista, raikasta vihreää ja sinisen sävyjä. Voit myös käyttää luonnonmateriaaleja, kuten kukkia, lehtiä ja oksia, sekä kesäisiä koristeita, kuten aurinkoja, rantapalloja ja jäätelöä esittäviä elementtejä.

5.      Kesäiset tapahtumat ja työpajat

Järjestä kesäisiä tapahtumia tai työpajoja, jotka liittyvät yrityksesi toimialaan. Voit esimerkiksi järjestää palveluihisi tutustuttavan ulkoilmatapahtuman, kesäisen tuote-esittelyn tai vaikka hyvinvointipäivän, jossa asiakkaat voivat osallistua esimerkiksi ulkoliikuntatunneille. Järjestä tapahtuma oman toimialasi puitteissa ja pyydä tarvittaessa apua tapahtumajärjestelyalan asiantuntijoilta, jotka voivat auttaa sinua suunnittelemaan ja toteuttamaan onnistuneen tapahtuman.

6.      Kesäinen sisältö kaikissa markkinointikanavissa

Luo kesäaiheista sisältöä yrityksesi verkkosivuille, blogiin ja uutiskirjeisiin. Voit esimerkiksi jakaa kesäisiä vinkkejä, ohjeita tai reseptejä, jotka liittyvät tuotteisiisi tai palveluihisi.

7.      Sosiaalisen median hyödyntäminen

Aktivoidu myös sosiaalisessa mediassa jakamalla kesäisiä kuvia ja muuta sisältöä yrityksestäsi, tuotteistasi tai palveluistasi. Käytä hashtageja, jotka ovat suosittuja kesäaiheisia tunnisteita, ja kannusta asiakkaitasi jakamaan omia kesäisiä kokemuksiaan liittyen yritykseesi.

8.      Kesäinen brändiuudistus

Kokeile kesäistä brändiuudistusta luomalla kesään sopiva logo, väriteema tai mainosmateriaali. Uudistus voi auttaa yritystäsi erottumaan ja herättämään huomiota kesäkaudella.

9.      Yhteistyö muiden paikallisten yrittäjien kanssa

Etsi mahdollisuuksia yhteistyöhön muiden paikallisten yritysten kanssa, esimerkiksi yhteisten markkinointikampanjoiden tai tapahtumien järjestämisen muodossa. Yhteistyö voi auttaa molempia yrityksiä laajentamaan asiakaskuntaansa ja lisäämään näkyvyyttä.

10.    Yrittäjän loma

Älä unohda myöskään omaa hyvinvointiasi! Yrittäjän loma on tärkeä osa jaksamista ja luovuuden ylläpitämistä. Virkistyneenä ajatus kulkee paremmin ja motivaatio nousee jo pienenkin hengähdystauon jälkeen. Ota siis aikaa rentoutumiseen ja lataa akkuja kesän aikana.

Muun muassa näiden vinkkien avulla voit lisätä pienen yrityksesi näkyvyyttä ja houkutella uusia asiakkaita kesäaikaan. Muista myös aina seurata ja arvioida markkinointitoimenpiteiden tehokkuutta ja säädä strategiaa tarvittaessa.

Yrityslaina avuksi kesäkaudelle

Pienyritysten kesäbuustauksen toteuttamiseen kannattaa valita kumppaniksi vakuudeton BusinessCredit yrityslaina. Se on erinomainen apuväline, joka tarjoaa joustavan ja nopean ratkaisun yrityksen rahoitustarpeisiin, olipa kyse sitten uudenlaisen markkinointikampanjan toteuttamisesta, liiketilan remontoimisesta kesäsesongin vaatimusten mukaisesti tai uusien tuotteiden lanseeraamisesta. BusinessCredit yrityslaina on suunniteltu erityisesti suomalaisten yritysten tarpeisiin – käytössäsi ovat esimerkiksi joustava takaisinmaksu ja asiantunteva asiakaspalvelu läpi koko kesän.

Lainan helppo ja nopea hakuprosessi mahdollistaa nopean reagoinnin kesäsesongin tarpeisiin ja auttaa varmistamaan, että yritys pystyy hyödyntämään kesän tarjoamia mahdollisuuksia täysimääräisesti. BusinessCredit yrityslainan selkeä lainatarjous tekee siitä luotettavan ja läpinäkyvän rahoitusvaihtoehdon kesäbuustauksen tueksi.

25.6.2024

Hyödynnä kesän koko potentiaali yrityslainan avulla!

BusinessCredit on kotimainen ja joustava vaihtoehto perinteiselle pankkilainalle. Lainan hakeminen ei sido mihinkään. Voit tutustua tarjoukseen rauhassa ja tehdä päätöksen, kun sinulle sopii.

Pyydä lainatarjous

Kestävien asiakassuhteiden rakentaminen

Kestävät asiakassuhteet ovat kriittisen tärkeitä yrityksen menestykselle. Luottamuksen rakentaminen, asiakasymmärrys ja korkealaatuinen palvelu ovat avainasemassa asiakassuhteiden vahvistamisessa. Käymme blogissamme läpi sitä, kuinka arvostuksen osoittaminen asiakkaille, jatkuva kehitys ja ongelmien ratkaisu ovat keskeisiä tekijöitä pitkäaikaisten suhteiden ylläpitämisessä.
9.7.2024

ViisDone Oy:n matka kohti kasvua BusinessCreditin kanssa

Asiakkaamme ViisDone Oy:n yrittäjällä oli halu laajentaa ja monipuolistaa yrityksensä toimintaa. Kasvuhaaveet olivat konkreettisia: verkkosivuston perustaminen, tehostettu markkinointi ja kaluston huoltaminen, jotta räjähdeaineiden kuljetukset voitaisiin hoitaa vieläkin turvallisemmin. Luotettavan kumppanin yrittäjä löysi kotimaisesta BusinessCreditistä.
4.7.2024

Investointirahoitus kasvun ja kehityksen mahdollistajana

Oikeanlainen, tarkoin harkittu investointirahoitus voi olla se kauan kaivattu sysäys yrityksen kasvulle ja kehitykselle. Blogissamme pureudumme investointirahoituksen merkitykseen, sen moninaisiin vaihtoehtoihin ja avainasioihin, jotka on hyvä muistaa, kun lähtee rakentamaan menestyvää liiketoimintaa.
11.6.2024