Yrityksen perustaminen

Yrityksen perustaminen sisältää paljon päätöksiä ja yritttäjyydestä haaveilevalla on monia kysymyksiä. Lue täältä yrityksen perustamiseen liittyviä artikkeleita.

Osakeyhtiön perustaminen vaivattomasti – lue vinkit

Kokosimme osakeyhtiön perustamisesta tietopaketin, josta löydät tärkeää tietoa muun muassa perustamiseen liittyvistä kustannuksista, pääomasta sekä perustamisilmoituksen laatimisesta ja käsittelyajoista. Selvitä milloin osakeyhtiö on paras valinta ja miten se yritysmuotona voi tukea liiketoiminnan kasvua.
8.12.2023
Yrityksen kulurakenteen hahmottaminen on kriittistä yrittäjälle

Yrityksen kulut

Yrityksen perustamisesta ja liiketoiminnasta aiheutuu erilaisia kuluja. Yrittäjän on hyvä olla perillä siitä, mitä kuluja yrityksen kuluihin voi laittaa ja mitä voi vähentää verotuksessa. Katso mitkä kulut on liiketoiminnassa huomioitava ja mitä voi laskea yrityksen kuluiksi.
15.5.2023
Franchising yrittäjyys on yksi tie yrittäjyyteen

Franchising yrittäjyys

Franchising yrittäjyys on yksi yrittäjyyden muoto. Se soveltuu esimerkiksi aloittavalle yrittävälle, sillä liikeidea on todettu toimivaksi ja ketju tarjoaa tukea moniin yrittäjyyden haasteisiin. Franchising-yrityksiä on eri kokoisia ja ne toimivat usealla toimialalla, joten mahdollisuuksia on monenlaisia. Tässä artikkelissa selvennämme, miten franchising toimii ja kuinka päästä franchising yrittäjäksi.
11.4.2022
Starttiraha auttaa aloittavaa yrittäjää liiketoiminnan alkutaipaleella

Starttiraha yrittäjälle

Yrityksen perustaminen vaatii investointeja ja rahoitus on ensimmäisiä asioita päätettäväksi. Aloittavalle yrittäjälle on tarjolla TE-toimiston myöntämä starttiraha, jonka tarkoitus on edistää uutta yritystoimintaa. Starttiraha on yrittäjälle tarkoitettu tuki, jolla turvataan yrittäjän toimeentulo yritystoiminnan käynnistämisen ja vakiinnuttamisen ajaksi.
11.4.2022
Sivutoimista yrittäjyyttä voi kehittää vaikka harrastuksen pohjalta

Sivutoiminen yrittäjyys

Sivutoiminen yrittäjyys on monesti hyvä keino hankkia lisäansioita päätoimeentulon ohella. Sivutoiminenkin yrittäjyys tuo mukanaan tiettyjä velvollisuuksia, jotka on syytä huomioida ennen aloittamista.
11.4.2022
Yrityksen ostaminen on yksi tapa ryhtyä yrittäjäksi tai laajentaa yritystä

Yrityksen ostaminen

Yrityksen ostaminen voi olla vaihtoehto yrittäjyydestä haaveilevalle tai jo yrittäjänä toimivalle henkilölle, joka haluaa laajentaa liiketoimintaa. Katso yrityskaupan monet mahdollisuudet ja vinkit yrityksen ostajalle.
25.8.2020
Toiminimi yrityksen perustaminen on helppoa ja voidaan tehdä täysin sähköisesti

Toiminimen perustaminen on helppoa

Toiminimeä perustettaessa henkilö aloittaa elinkeinon harjoittamisen ja rekisteröi toimintansa. Toiminimen perustaminen on hyvin helppoa ja se sopii hyvin yhtiömuodoksi sekä sivu- että päätoimiseen yrittäjyyteen. Katso miten perustat sen nopeasti verkossa ja mitä huomioida ennen perustamisilmoituksen lähetystä.
7.1.2020
Liiketoimintasuunnitelma on tärkeä dokumentti perustettavalle yritykselle

Näin teet hyvän liiketoimintasuunnitelman

Miten tehdään liiketoimintasuunnitelma? Hyvä liiketoimintasuunnitelma on yrityksen toiminnan kulmakivi ja yrityksen perustamista suunnittelevalle tärkeä dokumentti, joka kiteyttää yrityksen toiminnan. Katso vinkit ja pohjat vakuuttavan liiketoimintasuunnitelman tekemiseen.
11.11.2019
Yritysmuoto kannattaa valita harkiten

Miten eri yritysmuodot eroavat toisistaan?

Yritysmuodon valinta tulee eteen luonnollisesti perustamisvaiheessa, mutta joskus voi olla viisasta muuttaa yritysmuoto paremmin liiketoimintaa vastaavaksi. Keskeisimmät erot eri yritysmuodoilla liittyvät vastuisiin, yrittäjän riskiin sekä verotukseen.
19.6.2019
Testaa sovitko yrittäjäksi

Testaa sovitko yrittäjäksi

Monesti menestyviä yrittäjiä yhdistävät samankaltaiset ominaisuudet. Menestyvän yrittäjän reseptin yksi tärkeimmistä ainesosista on asenne, mutta tietyt luonteenpiirteet helpottavat yrittäjänä toimimista.
13.6.2019
Yrityksen perustamisessa on paljon päätöksiä

Yritystoiminnan aloittaminen

Oman yrityksen perustaminen on yhä useammalla mielessä, mutta joskus on vaikea tietää, mistä lähteä liikkeelle. Onneksi oman unelman vieminen eteenpäin ei vaadi rakettitedettä, vaan ainoastaan hiukan asioiden selvittelyä.
4.6.2019
Liikeidean arvionti ennen yrityksen perustamista

Onko liikeideani toimiva?

Monella meistä on käynyt mielessä jonkin yrityksen perustaminen. Idea on saattanut syntyä pitkällisen pohdinnan tuloksena tai yhtäkkisenä älynväläyksenä. Oli idea syntynyt miten tahansa, tärkeintä on kuitenkin pohtia, onko liikeideasi pitkällä tähtäimellä kannattava ja saako sen pohjalta luotua kannattavaa liiketoimintaa.
27.5.2019