Laskujen myynti, factoring vai yrityslaina?

Yrityslaina ei ole ainoa rahoituskeino yritykselle

Yrityslainan ohella on tarjolla muitakin toimivia yritysrahoitusmuotoja, esimerkiksi laskujen myynti ja factoring. Yrityksellesi sopivin muoto riippuu rahoitustarpeen lisäksi monesti siitä, kuinka paljon ja kuinka pitkään rahoitusta tarvitset. Rahoitusmuodot voivat erota myös siinä, kuinka paljon haluat ottaa riskiä.     

Rahoituksen tarve tai kohde on hyvä lähtökohta, kun lähdetään pohtimaan sopivinta rahoitusmuotoa yritykselle. Myös tarpeen kiireellisyys ja aikajänne vaikuttavat siihen, mitä rahoitusmuotoa yritys voi käyttää. Kaikki rahoitusmuodot ovat tänä päivänä yrityksen saatavilla vuorokauden ajasta tai viikonpäivästä riippumatta.

Laskun myynti

Laskujen myynti, toisin sanoen laskurahoitus, on hyvä valinta täydentävänä rahoitusmuotona, esimerkiksi yrityslainan ohessa. Laskujen myynti kannattaa silloin, kun tarvitset yritykselle nopeasti rahoitusta madalletulla riskillä ja haluat kotiuttaa myyntisaatavat yrityksesi tilille ennen laskun eräpäivää.

Käytännössä laskujen myynti tarkoittaa sitä, että yrityksesi myy erääntymättömät laskut rahoitusyritykselle ja saa rahoituksen kyseistä myyntisaatavaa vastaan. Yrityksesi voi valita, minkä tai mitkä laskut rahoitetaan ja rahoituksen saa nopeasti yrityksen tilille.. 

Laskujen myyntiä voi suositella esimerkiksi niille yrityksille, jotka haluavat parantaa omaa maksuvalmiutta ja nopeuttaa saatavien kiertoa. Laskun myynti sopii hyvin tilapäiseen rahoitustarpeeseen. Laskun myynti ei myöskään sido yritystäsi pitkään, lisäksi hallinnollisiin ja paperiasioihin ei juuri kulu aikaa.

Factoring

Factoring on myöskin hyvä rahoitusmuoto esimerkiksi yrityslainan täydentäjänä. Factoring sopii yrityksille, jotka haluavat nopeuttaa saatavien kiertoa pitkällä tähtäimellä ja parantaa näin yrityksen käyttöpääomatilannetta ja tasata kassavirtaa.

Factoringin avulla voit esimerkiksi antaa hyville asiakkaille pidempiä maksuaikoja ja välttyä omien tavarantoimittajien ja asiakkaiden laskujen väliin jäävältä rahoitusvajeelta. Factoring voi toimia näin myös yrityksen kilpailuetuna.

Factoringrahoitus siirtää saatavat rahoitusyhtiölle ja yritys saa niitä vastaan lainalimiitin käyttöönsä. Factoringsopimuksen voi tehdä jatkuvana ja siksi factoring sopii myös pidempiaikaiseen rahoitustarpeeseen. Factoringsopimuksen yhteydessä yritys voi siirtää myös perintäpalvelut rahoitusyhtiön huoleksi.   

Yrityslaina

Perinteinen yrityslaina on paras vaihtoehto, kun yrityksesi haluaa investoida esimerkiksi kalustoon, yritystoiminnan kasvattamiseen tähtääviin toimintoihin tai toimitiloihin. Yrityksen investointien lisäksi lainaa voi hyödyntää myös tasaamaan sesonkivaihteluiden aiheuttamia vajeita kassavirrassa tai perustettaessa uutta yritystä.

Yrityslaina on toimiva vaihtoehto rahoitukseksi niin lyhyt- kuin pitkäaikaisiin tarpeisiinkin, sillä laina-ajat ovat helposti räätälöitävissä. Yrityslainan tarpeen kiireellisyys ei enää ole haaste, sillä yrityslainan voi saada jopa saman päivän aikana yrityksen tilille. Lainan voi saada ilman reaalivakuuksia, esimerkiksi BusinessCreditin yrityslainaa myönnetään ilman reaalivakuuksia 1000 – 100 000 euroa.

8.10.2019

Vakuudetonta yrityslainaa 100 000 € asti

BusinessCredit on kotimainen ja joustava vaihtoehto perinteiselle pankkilainalle. Lainan hakeminen ei sido mihinkään. Voit tutustua tarjoukseen rauhassa ja tehdä päätöksen, kun sinulle sopii.

Pyydä lainatarjous

Kesäsesonki tulee, oletko valmis?

Kesä lähestyy ja se merkitsee monille yrityksille kiireistä aikaa. Asiakkaat ovat aktiivisempia ja hankkivat tuotteita sekä palveluita kesäaktiviteetteihin ja lomakauden tarpeisiin. Yrittäjän on tärkeää valmistautua vastaamaan tähän lisääntyvään kysyntään ja hyödyntää kesän tarjoamat markkinointimahdollisuudet. Nappaa blogistamme vinkit kesäsesonkiin valmistautumiseen.
30.4.2024

Kasvurahoitus tukemassa yrityksen kasvua ja markkinointia

Kasvurahoituksella on usein hyvin merkittävä rooli yrityksen markkinoinnissa sekä yrityksen brändin rakentamisessa. Tarkista blogistamme, mitkä ovat tämän hetken suurimmat kasvutrendit ja lue, kuinka kasvurahoitus ja markkinointi voivat yhdessä muodostaa voimakkaan tandemin yrityksesi kasvulle.
16.4.2024

Yrityksen autorahoitus

Tässä blogitekstissä pureudumme yrityksen autorahoituksen maailmaan ja tutustumme vakuudettoman yrityslainan mahdollisuuksiin. Autorahoitus on keskeinen osa yrityksen kasvua ja kehitystä, ja vakuudeton yrityslaina voikin tarjota nopean ja joustavan ratkaisun tällaisiin rahoitustarpeisiin.
4.4.2024