Yrityslimiitin valintakriteerit

Sopivan yrityslimiitin valinta on tärkeä osa yrityksen rahoituksen suunnittelua. Useat rahoituspalvelut tarjoavat yrityslimiittiä, mutta eroavaisuuksia löytyy esimerkiksi siitä, vaatiiko luoton saaminen yritykseltä reaalivakuuksia ja kuinka paljon käytettyä luottoa on lyhennettävä kuukausittain. Yrityslimiitti on hyödyllinen turva yllättäviin yrityksen kuluihin, siinä missä yrityksen luottokortti. Kuitenkin ennen kuin haet limiittiä yrityksellesi, tarkasta nämä seikat.

Sisältö:

Mikä on yrityslimiitti
Yrityslimiitin luottoraja
Yrityslimiitin takaisinmaksu
Vaatiiko limiitti reaalivakuuksia
Paljonko yrityslimiitin korko on
Huomioi myös muut kulut
Yrityslimiitti vai yrityslaina
Muista nämä hakiessasi yrityslimiittiä

 

Mikä on yrityslimiitti

Yrityslimiitti on rahoitusmuoto, jota ei tarvitse ottaa käyttöön kerralla, vaan yrityksellä on käytössä luottoraja. Tämän luottorajan puitteissa yritys voi nostaa rahaa tarpeen mukaan ja lyhentää käyttämäänsä luottoa yrityksen tilanteen mukaan, kuitenkin luottoehtojen vaatiman minimilyhennyksen verran. Kun yritys lyhentää luottoa, sitä vapautuu myös käytettäväksi. Yksinkertaisesti voidaan sanoa, että yrityslimiitti on eräänlainen virtuaalinen yrityksen luottokortti.

Yrityslimiitti onkin loistava ratkaisu toistuviin rahoitustarpeisiin tai taustavara yllättäviin menoihin. Yrityslimiitti antaa yritykselle mahdollisuuden hankkia tarvitsemiaan tuotteita ja palveluita luotolla, mikä voi auttaa yritystä kasvamaan ja kehittymään. Käytännössä yrityslimiitti on jatkuva yrityslaina, jota ei tarvitse hakea erikseen aina rahoitustarpeen yllättäessä.

 

Yrityslimiitin luottoraja

Yrityslimiitti on vielä suhteellisen uusi rahoitusmuoto Suomessa, jossa on aikaisemmin suosittu perinteisiä luottokortteja. Tällä hetkellä yrityslimiitin luottorajaa on rahoituspalvelusta riippuen mahdollista hakea tuhansista euroista aina sataan tuhanteen euroon asti.

Tärkeintä on kuitenkin päättää, millainen luottoraja sopii juuri sinun yrityksesi tarpeisiin ja maksukykyyn. Esimerkiksi minkä suuruisia yllättävät investoinnit yleensä ovat, riittääkö niiden taklaamiseen tuhat vai kymmenen tuhatta euroa? On hyvä pitää myös mielessä, että luottoa vapautuu yrityksen käyttöön aina sitä mukaan, kun maksat kuukausilyhennystä. Tämän vuoksi ylisuuri luottoraja ei välttämättä ole tarpeellinen.

Luottorajan lisäksi kannattaa selvittää paljonko voit tehdä nostoja kuukausittain. Useissa yrityslimiiteissä tätä ei ole rajoitettu, mutta poikkeuksiakin löytyy. Esimerkiksi BusinessCreditin yrityslimiitiltä voit tehdä nostoja rajoittamatta 24/7.

 

Yrityslimiitin takaisinmaksu

Yrityslimiitin ehdoton etu on se, että takaisinmaksu määrittyy sen mukaan, kuinka paljon luottoa käytetään. Yrityslimiitin tyypillinen kuukausittainen minimilyhennys on prosenttiosuus avoimesta luottopääomasta, korko ja mahdolliset muut kulut. Yrityslimiittiä voi lyhentää myös enemmän tai maksaa kerralla kokonaan pois, joten voit suhteuttaa takaisinmaksun yrityksen tilanteen ja tarpeen mukaan. Takaisin maksettu pääoma vapautuu aina uudelleen yrityksesi käyttöön.

Erityisesti hakiessasi yrityslimiittiä niin sanotusti pahan päivän varalle, varmista että maksat todella vain siitä mitä käytät, eikä yrityslimiitti sisällä esimerkiksi kiinteitä hallinnointikuluja.

 

Vaatiiko limiitti reaalivakuuksia

Hakiessasi yrityslimiittiä, on hyvä ennen hakemuksen täyttämistä varmistaa, vaatiko limiitti reaalivakuuksia. Vakuudellinen luottolimiitti toimii kuten vakuudellinen yrityslaina. Rahoituksen myöntäjä vaatii panttioikeuden johonkin yrityksen omaisuuteen. Toisaalta vakuudellisessa limiitissä on usein matalampi korko ja mahdollisesti myös korkeampi luottoraja.

Mikäli yrityksellä ei ole tarjota vakuuksia, kannattaa katse suunnata vakuudettomaan yrityslimiittiin. Vakuudetonta luottolimiittiä myönnetään yrityksille, joiden luottotiedot ovat kunnossa ja lainanhoitokyky riittävä. BusinessCredit yrityslimiitti on reaalivakuudeton eli myönnämme luottolimiittiä ilman reaalivakuuksia.

 

Paljonko yrityslimiitin korko on

Yrityksen luottotilin korko on tärkeä huomioida, sillä se vaikuttaa suoraan siihen, paljonko yritys joutuu maksamaan takaisin lainastaan. Limiitin korko määräytyy yleensä riskiperusteisesti, eli se voi vaihdella yrityksen taloudellisen tilanteen mukaan. Esimerkiksi vakaassa taloudellisessa tilanteessa oleva yritys voi saada alhaisemman koron kuin vasta aloittanut yritys

Lopullinen luoton hinta määräytyy kuitenkin kuukausittain sen mukaan, miten limiittiä on ollut nostettuna käyttöön. Koska avoimen limiitin voi maksaa aina halutessaan pois, on korkokulukin joustava; maksat korkoa vain silloin, kun käytät limiittiä.

 

Huomioi myös muut kulut

Korkojen lisäksi on hyvä tarkistaa, liittyykö limiittiin käytön lisäksi muita kuluja, kuten kuukausikuluja, avausmaksua tai vuosimaksuja. Yrityksen tulee huomioida nämä kulut ennen limiitin avaamista, sillä ne voivat vaikuttaa yrityksen kokonaiskuluihin. Seuraavassa on listattu joitakin yleisimpiä luottotilin kuluja:

  • Nostopalkkio: Nostopalkkio on maksu, joka veloitetaan jokaisesta nostosta. Nostopalkkiot voivat vaihdella paljon eri pankeissa ja lainatuotteissa.
  • Tilinhoitomaksu: Tilinhoitomaksu on kuukausimaksu, joka veloitetaan jokaiselta kuukaudelta. Maksu kattaa luottotilin ylläpito- ja hallintokulut.
  • Avausmaksu: Avausmaksu on kertaluontoinen maksu, joka veloitetaan luottotilin avaamisesta. Maksun suuruus riippuu pankista ja lainasummasta.
  • Viivästyskorko: Viivästyskorko on maksu, joka veloitetaan silloin, kun laskua ei makseta eräpäivään mennessä. Viivästyskorot voivat olla korkeita ja aiheuttaa merkittäviä lisäkuluja.
  • Muut maksut: Joissakin tapauksissa luottotilin kustannuksiin voi sisältyä muita maksuja. Esimerkiksi vuosimaksu on yleinen luottotilin kulu, joka veloitetaan vuosittain.

BusinessCredit yrityslimiitillä ei ole perustamiskulua tai kiinteitä kuukausi- tai vuosimaksuja. Yrityslimiitistä veloitetaan vain nostokohtainen provisio sekä luottokorkoa käytössä olevan limiitin mukaan.

Yrityslaina vai yrityslimiitti

Yrityslaina vai yrityslimiitti? Tämä on yksi yleisimmistä kysymyksistä, johon yrittäjät joutuvat vastaamaan, kun he tarvitsevat rahoitusta liiketoimintansa kasvattamiseen. Sekä yrityslaina että yrityslimiitti ovat tapoja saada yritykselle rahoitusta, mutta ne eroavat toisistaan monella tavalla ja sopivat hieman eri tarkoituksiin.

Yrityslaina on yksi yleisimmistä tavoista saada rahoitusta yritystoiminnan käynnistämiseen tai kasvattamiseen. Yrityslaina on yksinkertaisesti laina, joka myönnetään yritykselle tietylle ajanjaksolle tietyn koron kanssa. Yleensä yrityslaina maksetaan takaisin kuukausittain laina-ajan puitteissa, jonka jälkeen se on maksettu takaisin kokonaisuudessaan. Yrityslainan etu on, että voit saada suuren määrän rahaa heti käyttöösi, joka auttaa yritystäsi kasvamaan nopeasti. Yrityslainat ovat myös yleensä halvempia kuin muut rahoitusvaihtoehdot, kuten luottokortit, joten voit säästää paljon rahaa koroissa ja kuluissa. Yrityslainan haittapuoli on kuitenkin se, että sinun on maksettava takaisin koko lainasumma, mukaan lukien yrityslainan korot, joten sinun on varmistettava, että pystyt maksamaan koko lainan takaisin maksuohjelman mukaisesti.

Yrityslimiitti on joustava tapa saada rahoitusta, joka antaa sinulle mahdollisuuden käyttää rahaa vain silloin, kun sitä tarvitset. Yrityslimiitin etu on sen joustavuus. Voit käyttää rahaa vain silloin, kun tarvitset sitä, ja maksaa takaisin vain käyttämäsi summan. Tämä antaa sinulle enemmän joustavuutta liiketoiminnassasi, sillä voit käyttää rahaa tarpeen mukaan, ilman että sinun tarvitsee hakea uutta lainaa jokaisen tarpeen kohdalla. Yrityslimiitin haittapuoli on kuitenkin se, että se yleensä on kalliimpi kuin yrityslaina, sillä sen korot ovat yleensä korkeammat kuin perinteisessä yrityslainassa.

Usein yritys yhdistää nämä kaksi vaihtoehtoa hankkimalla yrityslimiitin yllättävien kulujen varalle ja yrityslainaa harkittuihin investointeihin.

Muista nämä hakiessasi yrityslimiittiä

  • Vaatiiko yrityslimiitti vakuuksia vai onko kyseessä vakuudeton yrityslimiitti?
  • Mikä on limiitin kuukausittainen minimilyhennys?
  • Mistä limiitin kulut koostuvat?
  • Onko nostoja mahdollista tehdä joustavasti ja rajattomasti?
  • Varmista myös, että limiitin myöntäjä tarjoaa hyvää asiakaspalvelua ja tukea. Hyvä asiakaspalvelu auttaa yritystä ratkaisemaan mahdollisia ongelmia nopeasti ja tehokkaasti.

Kaipaatko jatkuvaa rahoitusratkaisua? BusinessCredit yrityslimiitti tarjoaa yritykselle puskurin toistuviin rahoitustarpeisiin. Yrityslimiitillä voi rahoittaa arjen yllättävät ja toistuvat tarpeet vaivattomasti.

 

Tutustu BusinessCredit yrityslimiittiin

21.3.2023

Yrityslimiitti on apunasi yrityksesi arjen tarpeissa

BusinessCredit yrityslimiitti on jatkuva luottolimiitti, jolta voit nostaa rahaa käyttöösi helposti tarpeen mukaan. Täytä helppo hakemus netissä ja hyväksy luottotarjouksemme rauhassa, kun se sinulle parhaiten sopii.

Hae yrityslimiittiä

Sawaxe Oy varmisti yritystoiminnan kestävän kasvun BusinessCreditin tuella

Kuten monet muutkin yritykset, Sawaxe Oy koki merkittäviä haasteita COVID-19-pandemian alkaessa Suomessa vuonna 2020. Pandemia lamaannutti yrityksen toiminnan ja aiheutti äkillisen tarpeen lisärahoitukselle. Taloudellisiin haasteisiin vastatakseen yritys päätti hakea tukea BusinessCreditin yrityslainasta.
22.5.2024
Yrityslainan monet mahdollisuudet

Yrityslainasta apua moniin tilanteisiin

Nopeasti verkossa haettava yrityslaina tarjoaa tehokasta täsmäapua suomalaisyritysten moninaisiin tarpeisiin. Tutustu blogissamme vakuudettoman yrityslainan mahdollisuuksiin 2020-luvulla, kun perinteisten pankkilainojen saaminen tuntuu haastavalta.
15.5.2024