Mistä rahaa yrityksen perustamista varten

Yrityksen perustamisessa vaaditaan rahoitusta

Raha. Se koituu harmittavan usein hyvienkin liikeideoiden ja monien uusien yritysten kohtaloksi jo ennen, kuin yritystoiminta edes kunnolla alkaa. Pohtiessasi erilaisia vaihtoehtoja yrityksen rahoitukseen liittyen, ota huomioon ainakin nämä seikat:

  • Tarvitsemasi lainan määrä
  • Lainan taisinmaksuaika
  • Lainan tai rahoituksen muut kulut

Kun nämä asiat ovat sinulla selkeänä mielessäsi, voit helposti valita juuri sen rahoitusvaihtoehdon, joka on paras sinun yritystäsi ja liiketoimintaasi ajatellen. Olemme koonneet avuksesi listan erilaisista rahalähteistä, joista voit lähteä liikkeelle, kun pohdit uuden yrityksen rahoitusta.

1. Oma pääoma

Ensimmäinen vaihtoehto yrityksen toiminnan rahoittamiseen on yleensä omat säästöt. Tämän vaihtoehdon kanssa kannattaa kuitenkin olla tarkkana, sillä helposti omaa varallisuutta tulee laitettua oman liikeidean pyörittämiseen hieman turhan ronskilla kädellä ja riskit usein unohtuvat. Mikäli siis rahoitat yritystoimintaasi omalla pääomalla, kannattaa panostaa siihen vain sen verran, että selviät taloudellisesti, mikäli jokin menee pieleen.

Oman pääoman laittaminen yritykseen tuo tietynlaisia vapauksiakin. Saattaa esimerkiksi olla, että siitä syntyy vähemmän paineita, kun pelissä on vain omat rahat eikä muiden. Näin uskallat kenties kokeilla rohkeammin juttuja ja saat ihan itse päättää, mihin rahat käytät. Tässä tilanteessa pätee siis juurikin ohje, että laita yritykseen omaa pääomaa vain sen verran, kuin sinulla on varaa.

2. Pankkilaina

Pankkilaina tulee todennäköisesti lähes ensimmäisenä mieleen, kun uusi yrittäjä alkaa pohtia yrityksen rahoittamista. Laina pankista yritykselle on hyvä vaihtoehto, mutta sitä voi olla joskus vaikea saada. Pankeilla on usein kovemmat ehdot, kuin muilla tahoilla, jotka tarjoavat rahoitusta yrityksille.

3. Yrityslaina

Pankkilainaa voi olla joskus hankala saada, vaikka yrityksesi olisikin vakaalla pohjalla ja liiketoiminta pyörisi ihan mallikkaasti. Erityisesti alkutaipaleella yrityksellä ei ole tarjota usein vaadittuja reaalivakuuksia. Tällaisessa tilanteessa muiden tahojen tarjoama vakuudeton yrityslaina voi olla hyvä vaihtoehto.

BusinessCreditiltä saat lainaa yrityksen perustamiseen ja eri kokoisten yritysten erilaisiin tarpeisiin. Saat meiltä rahaa yrityksen perustamista varten joustavalla takaisinmaksulla 1000 – 100 000 euroa. Voit helposti tutkia erilaisia takaisinmaksuaikatauluja yrityslainalaskurillamme, josta näet myös selkeän hinnoittelumme lainoille. Yrityslainan hakeminen on helppoa ja lainapäätöksen saat meiltä nopeasti.

4. Starttiraha

Suomessa erinäiset tahot tarjoavat uusille yrityksille starttirahaa. Tällaisia tahoja ovat muun muassa erilaiset säätiöt, alueelliset yrityspalvelut ja TE- toimisto. Starttiraha on hyvä vaihtoehto, mutta samoin kuin pankkilainan kanssa, starttirahaan liittyy usein tarkkoja ehtoja, jotka voi olla vaikea täyttää. Saadakseen rahaa yrityksen perustamista varten saatat joutua todistamaan erittäin tarkasti liiketoimintamallisi ja mahdolliset muut yritykseesi liittyvät tiedot.

5. Enkelisijoittajat

Nämä bisnesenkeleiksikin kutsutut sijoittajat antavat aikaansa ja rahaansa etenkin nuoriin startup-yrityksiin, joissa he näkevät kasvupotentiaalia. Sinun on kuitenkin vakuutettava sijoittaja liikeideasi toimivuudesta, rahaa on vaikea saada riittävästi ja usein sinun on annettava rahalle ja ajalle vastineeksi esimerkiksi osuus yrityksestäsi. Kannattaa siis pohtia, keneltä rahoja ottaa vastaan.

6. Muu laina

Yksi vaihtoehto on lainata ystäviltä tai perheenjäseniltä. Tämän vaihtoehdon kanssa kannattaa kuitenkin olla erittäin tarkkana, sillä epäselvät lainaehdot voivat aiheuttaa kärhämää (ja pahimmassa tapauksessa jopa välirikon) ystävyys- ja perhesuhteisiin. Siksi suosittelemmekin kokeilemaan ensin muita vaihtoehtoja ja sitten vasta kääntyä lähimmäisten puoleen.

13.6.2019

Vakuudetonta yrityslainaa 100 000 € asti

BusinessCredit on kotimainen ja joustava vaihtoehto perinteiselle pankkilainalle. Lainan hakeminen ei sido mihinkään. Voit tutustua tarjoukseen rauhassa ja tehdä päätöksen, kun sinulle sopii.

Pyydä lainatarjous

Kasvurahoitus tukemassa yrityksen kasvua ja markkinointia

Kasvurahoituksella on usein hyvin merkittävä rooli yrityksen markkinoinnissa sekä yrityksen brändin rakentamisessa. Tarkista blogistamme, mitkä ovat tämän hetken suurimmat kasvutrendit ja lue, kuinka kasvurahoitus ja markkinointi voivat yhdessä muodostaa voimakkaan tandemin yrityksesi kasvulle.
16.4.2024

Yrityksen autorahoitus

Tässä blogitekstissä pureudumme yrityksen autorahoituksen maailmaan ja tutustumme vakuudettoman yrityslainan mahdollisuuksiin. Autorahoitus on keskeinen osa yrityksen kasvua ja kehitystä, ja vakuudeton yrityslaina voikin tarjota nopean ja joustavan ratkaisun tällaisiin rahoitustarpeisiin.
4.4.2024