03 3399 3601
 
Kirjaudu sisään

Yritykselle nimi - Huomioi nämä vinkit

Oman yrityksen toiminimen valintaan on hyvä varata riittävästi aikaa ja harkintaa. Hyvin liiketoimintaa kuvaava nimi on iskevä, jää helposti mieleen ja tukee yrityksen liiketoimintaa parhaalla mahdollisella tavalla.

Osuvalla nimellä erottaudutaan joukosta

Selkeästi erottuvan nimen ansiosta varsinkaan samalla alalla toimivat yritykset eivät sekoitu keskenään. Siksi oman toiminimen keksimiseen ja valintaan on voitava paneutua huolella.

Nimen pitää olla riittävän yksilöllinen. Esimerkiksi yleisiä etu- tai sukunimiä, paikannimiä tai pelkästään toiminnan laatua kuvaavaa nimeä (esim. Rakennusliike Oy) ei voi antaa nimeksi yritykselle. Toista samanlaista tai hyvin lähellä olevaa toiminimeä ei voida rekisteröidä.

Huomionarvoista on, että mitä erottuvampi yrityksen nimi on, sitä voimakkaamman suojan nimi saa ja sitä paremmin se erottuu joukosta myös yrityksen asiakkaiden mielessä.

Aluksi on tehtävä perustamisilmoitus

Ennen kuin yrittäjä jättää yrityksensä perustamisilmoituksen kaupparekisteriin, hänen kannattaa tutkia tarjolla olevia nimivaihtoehtoja. Kaupparekisteriin voi toimittaa kolme eri nimivaihtoehtoa.

Yritykselle suunniteltu nimi voidaan tutkia vasta sen jälkeen, kun yrityksen perustamisilmoitus on tullut vireille kaupparekisteriin. Nimitutkimuksen tekee Suomessa Patentti- ja rekisterihallitus (PRH).

Nimipalvelua kannattaa hyödyntää

Yrityksen nimeä ei kannata ottaa käyttöön, ennen kuin se on hyväksytty ja lopullisesti rekisteröity kaupparekisteriin.

Patentti- ja rekisterihallituksen maksuttoman Nimipalvelun kautta yrittäjä voi tutkia etukäteen, onko yritykselle pohdittu nimi ylipäätään rekisteröitävissä. Nimipalvelussa voidaan tutkia myös mahdollisia rekisteröintiesteitä.

Nimiehdotuksen hylkäämisperusteena on monissa tapauksissa se, että ehdotettu nimi on liian tavanomainen ja arkinen. Yleisesti on hyvä huomioida, ettei identtistä tai hyvin lähellä olevaa toiminimeä voida rekisteröidä. Nimet eivät saa olla identtisiä kirjoitettuina eivätkä lausuttuina.

Nimeämiseen monia eri tapoja

Varteenotettava nimeämiskeino on yhdistää nimeen toimipaikkakunnan nimi ja yrityksen harjoittama liiketoiminta tietyllä toimialalla. Yrittäjän kannattaa kuitenkin huomioida, että, mikäli toiminimi sisältää vain tarjottavan palvelun nimen sekä paikkakunnan nimen, kyseisen yrityksen nimi ei välttämättä ole erityisen omaperäinen ja mieleen painuva.

Nimi voi myös olla täysin keksitty ja omaperäinen sana tai tuttujen sanojen yhdistelmä. Mikäli yrityksen nimen haluaa myös verkkotunnukseksi, on hyvä tarkistaa tunnuksen saatavuus jo nimen suunnitteluvaiheessa. Verkkotunnusten rekisteröinnistä huolehtii Suomessa Viestintävirasto.

Myös aputoiminimiä voi hyödyntää

Suomessa yrityksen on mahdollista harjoittaa osaa liiketoiminnastaan myös aputoiminimellään, joita voi tarvittaessa olla useitakin. Aputoiminimen rekisteröitävyyteen pätevät valtaosin samat pelisäännöt kuin yrityksen varsinaisen nimen kohdalla. Yksilöivän aputoiminimen on erotuttava kaupparekisterissä jo ennestään olevista toiminimistä.

Oma yritys pitkäaikaisena haaveena

Yhä suuremmalle joukolle työikäisistä suomalaisista oman yrityksen perustaminen on ollut pitkäaikaisena haaveena. Kun omalle yritykselle on saatu annettua hyväksytysti rekisteröity toiminimi, on päästy hyvään vauhtiin unelman toteuttamisessa.

Lainaa tarjolla myös uusille yrityksille

Yrityksen perustamisvaiheessa tarvitaan usein myös ulkopuolista lainapääomaa muuan muassa välttämättömien investointien rahoittamiseksi.

Esimerkiksi BusinessCredit.fi-lainapalvelu on tarkoitettu kaikille suomalaisille yrityksille, jotka tarvitsevat nopeasti lainaa vaikkapa yrityksen kasvun ja investointien rahoittamiseen. Kyseessä on täysin kotimainen ja joustava vaihtoehto perinteiselle pankkilainalle ilman reaalivakuuksia.

Hakeminen helppoa

Suomalaisen rahoitusyhtiön tarjoaman BusinessCredit-yrityslainan hakeminen on helppoa: lainaa voi hakea täysin sähköisesti vain muutamassa minuutissa. Lainakelpoisuus ja hyväksytty lainamäärä lasketaan yrityksen liiketoiminnasta tehdyn arvion perusteella. Haettua yrityslainaa voidaan myöntää, mikäli hakijana on kaupparekisterissä oleva suomalainen yritys, jolla ei ole maksuhäiriömerkintöjä ja jonka vastuuhenkilöt ovat hyvämaineisia.

Yrityslainan hinnoittelu selkeää

BusinessCredit-yrityslaina on suuruudeltaan 1 000 - 100 000 euroa, joten se sopii hyvin eri kokoisille yrityksille niiden tarpeiden mukaisesti. Vakuudettoman yrityslainan hinnoittelu on läpinäkyvää ja selkeää: kullekin lainasummalle ja -ajalle on olemassa kiinteä toimituspalkkio, joka sisältää kaikki yrityslainaan liittyvät kulut.

Yritysluotolla on 3 - 12 kuukauden takaisinmaksuaika ilman reaalivakuuksia. Lainan takaajaksi riittää yksi henkilö 20 000 euron lainaan asti, jonka jälkeen lainan takaajia tarvitaan kaksi.

Luotettavaa lainaamista jo vuodesta 2006

BusinessCreditin yrityslainan tarjoaa J.W.-Yhtiöt Oy - vuodesta 2006 toiminut täysin suomalaisomisteinen ja luotettavan vakavarainen rahoitusalan yritys. Saamansa yrityslainahakemukset rahoitusyhtiön laina-asiantuntijat käsittelevät arkipäivisin muutamassa tunnissa. Haettu lainapääoma siirretään yrityksen tilille jo saman päivän aikana, kun laina on hyväksytty.

Artikkelin on tuottanut Tuntitili.fi palvelu, joka esittelee ja vertailee sekä kuluttaja- että yrityslainat.

1.8.2018
Arvostele artikkeli
0 / 5 (0 ääntä)

Toiminimen perustaminen on helppoa – toimi näin

Toiminimeä perustettaessa henkilö aloittaa elinkeinon harjoittamisen ja rekisteröi toimintansa. Toiminimen perustaminen on hyvin helppoa ja se sopii hyvin yhtiömuodoksi sekä sivu- että päätoimiseen yrittäjyyteen. Katso miten perustat sen nopeasti verkossa ja mitä huomioida ennen perustamisilmoituksen lähetystä.
7.1.2020

Franchising yrittäjyys

Franchising yrittäjyys on yksi yrittäjyyden muoto. Se soveltuu esimerkiksi aloittavalle yrittävälle, sillä liikeidea on todettu toimivaksi ja ketju tarjoaa tukea moniin yrittäjyyden haasteisiin. Franchising-yrityksiä on eri kokoisia ja ne toimivat usealla toimialalla, joten mahdollisuuksia on monenlaisia. Tässä artikkelissa selvennämme, miten franchising toimii ja kuinka päästä franchising yrittäjäksi.
9.12.2019

Näin teet hyvän liiketoimintasuunnitelman

Miten tehdään liiketoimintasuunnitelma? Hyvä liiketoimintasuunnitelma on yrityksen toiminnan kulmakivi ja yrityksen perustamista suunnittelevalle tärkeä dokumentti, joka kiteyttää yrityksen toiminnan. Katso vinkit ja pohjat vakuuttavan liiketoimintasuunnitelman tekemiseen.
11.11.2019