Yrityslainasta apua moniin tilanteisiin

Yrityslainan monet mahdollisuudet

Vakuudettomien yrityslainojen käyttö on yleistynyt 2020-luvulla huomattavasti, sillä perinteisen pankkilainan saaminen on osoittautunut yhä haastavammaksi suomalaisyrityksille. Tämä johtunee sekä Suomen että koko maailman tämänhetkisestä taloudellisesta tilanteesta, mutta toki myös tiukentuneista lainaehdoista, sekä pankkien haluttomuudesta ottaa riskejä erityisesti pienempien yritysten kanssa. Vakuudettomat yrityslainat tarjoavatkin yrityksille vaihtoehtoisen rahoitusmuodon, joka on helpompi ja nopeampi hankkia, kuin perinteinen pankkilaina.

Rahoituksen saamisen vaikeus on ajanut monet yrittäjät etsimään vaihtoehtoisia rahoitusmahdollisuuksia. Verkossa haettavat yrityslainat ovat nostaneet suosiotaan tarjoten joustavia ratkaisuja suomalaisten yritysten moninaisiin rahoitustarpeisiin. Tällainen nopea, vakuudeton yrityslaina onkin kuin monipuolinen työkalupakki, joka tarjoaa tehokasta täsmäapua suomalaisyritysten tarpeisiin - akuutteihin investointeihin, puhtaasti käyttöpääomalainaksi, lisäkasvun rahoittaseksi tai esimerkiksi uuden liiketoiminta-alueen hankkimiseksi.

Vaihtoehtoja pienlainasta kansainvälistymisrahoitukseen

Rahoitusmarkkinoilla kuhisee lukuisia lainavaihtoehtoja, jotka on räätälöity muun muassa yrityksen perustamiseen, liiketoiminnan kasvun vauhdittamiseen sekä talouden tasapainottamiseen. Yleisesti ottaen sopiva vakuudettoman yrityslainan määrä on 1,5 kertaa yrityksen kuukausittainen liikevaihto. Yrittäjät voivat kätevästi hyödyntää yritystensä tarpeisiin esimerkiksi pienlainaa tai yrittäjälainaa. On mahdollsita hakea tietysti myös  yrityksen investointi- ja käyttöpääomalainaa, toiminnan ja palveluiden kehittämislainaa, suhdannelainaa tai kansainvälistymisen rahoitusta.

Lainapääomaa yrityksen perustamisvaiheeseen

Joustavan yrityslainan avulla voidaan helpottaa myös esimerkiksi yrityksen perustamisvaihetta, jolloin ulkoiselle käyttöpääomalle löytyy monia rahareikiä välttämättömistä alkuvaiheen investoinneista, aina työntekijöiden palkanmaksuun saakka. Kasvu- ja investointirahoitusta voi hakea kätevästi ja nopeasti verkkohakemuksella ja lainapäätöksen jälkeen rahat siirtyvät välittömästi hakijan tilille – jopa saman päivän aikana.

Verkkohakemuksella kasvu- ja investointirahoitusta

Vakuudeton yrityslaina on näppärä lainatuote yrityksen investointien rahoitukseen – yrityksen hektisen alkuvaiheen jälkeenkin. Jo pidempään markkinoilla operoineet suomalaisyritykset tarvitsevat usein joustavaa rahoitusta uusien investointien toteuttamiseksi ja taloutensa tasapainottamiseksi haastavissa suhdanteissa. Eri aloilla toimivat yritykset hyötyvät yrityslainasta varsinkin liiketoimintansa kasvuvauhdin tukijana ja turvana.

Vakuudetonta yrityslainaa voidaan myöntää kaupparekisterissä oleville suomalaisille yrityksille, joiden vastuuhenkilöt ovat luottokelpoisia. Luottoa hakevalla yrityksellä tai lainan takaajilla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä. Lisäksi yrityksen, sekä sen johdon tulee toimia Suomessa. Yrityskohtainen luottokelpoisuus ja lainamäärä lasketaan aina tarkasti yrityksen liiketoiminnasta tehdyn arvion perusteella. Voit lukea BusinessCredit yrityslainan saamisen taustalla olevista tärkeimmistä tekijöistä lisää täältä.

Vakuudettomasta yrityslainasta on moneksi

Listasimme alle muutamia käytännön esimerkkejä tilanteista, joissa yrittäjä voisi hyödyntää vakuudetonta yrityslainaa:

  1. Käyttöpääoman turvaaminen: Yritys saattaa tarvita ylimääräistä käyttöpääomalainaa esimerkiksi kausiluontoisen kysynnän tasaamiseen, odottamattomiin kulukorvauksiin tai työntekijöiden palkanmaksuun.
  2. Yrityksen investointien rahoitus: Yritys suunnittelee laajentumista uusille markkinoille tai uusien tuotteiden lanseeraamista, ja tarvitsee siksi rahoitusta esimerkiksi markkinointiin, laitteisiin tai varastoon.
  3. Teknologian päivittäminen: Yritys haluaa päivittää teknologiansa pysyäkseen kilpailukykyisenä ja tehokkaana. Tähän sisältyy muun muassa tietokoneiden, ohjelmistojen tai tuotantolaitteiden hankkiminen tai päivittäminen.
  4. Korjaus- ja ylläpitokustannukset: Yritys tarvitsee rahoitusta odottamattomiin korjaus- ja ylläpitokustannuksiin, kuten laitevaurioiden korjaamiseen tai kiinteistön huoltoon.
  5. Lyhytaikaiset rahoitustarpeet: Yritys tarvitsee lyhytaikaista rahoitusta esimerkiksi maksuvalmiuden ylläpitämiseen, ennen kuin asiakasmaksut saapuvat.
  6. Henkilöstön palkkaaminen: Yritys tarvitsee rahoitusta uusien työntekijöiden palkkaamiseen liiketoiminnan kasvaessa tai erityisten projektien toteuttamiseen.
  7. Markkinointikampanjat: Yritys haluaa panostaa markkinointikampanjoihin lisätäkseen näkyvyyttään ja houkutellakseen uusia asiakkaita. Yrityslainasta on apua esimerkiksi mainosmateriaalien painattamissa, sosiaalisen median mainonnassa tai tapahtumien järjestämisessä.
  8. Kausittainen lisätyövoima: Yritys tarvitsee lisää työvoimaa kausittain esiintyvien huippujen, esimerkiksi kesäsesongin aikana ja voi käyttää lainarahaa palkkakustannusten kattamiseen. Lue lisää kesätyöntekijän palkkauksen eduista.

Omavelkainen takaus riittää

Kuten aiemminkin jo mainittu, vakuudettoman yrityslainan saamisen edellytyksenä on yrityksen ja sen vastuuhenkilöiden luottokelpoisuuden, mutta lisäksi tarvitaan myös yksityishenkilön tai -henkilöiden antama omavelkainen takaus. Esimerkiksi BusinessCredit yrityslainaa voi hakea 20 000 euron lainasummaan saakka yhdellä takaajalla, mutta tätä suuremmat lainat vaativat aina kaksi takaajaa. Takaussitoumuksensa lainanhakija voi hoitaa vaivattomasti sähköisellä allekirjoituksella verkossa.

Omavelkaisen takaus tarkoittaa yksinkertaisuudessaan sitä, että takaaja vastaa velasta henkilökohtaisesti, aivan kuin hän olisi velallinen itse. Mikäli alkuperäinen velallinen eli yritys, jolle yrityslaina on myönnetty, ei suoriudu takaisinmaksuvelvoitteista, velka peritään takaajalta/takaajilta täysimääräisesti kuluineen, korkoineen ja perintäkuluineen.

Yrityslainaa kätevästi verkosta

Liiketoiminnassa tarvitaan usein hyvin ripeitä ratkaisuja. Esimerkiksi tärkeän kaupan toteuttamiseksi on saatava riittävä rahoitus varmistettua mahdollisimman nopeasti.

Suomalainen BusinessCredit yrityslaina on räätälöity juuri tällaiseen tarpeeseen. Yritys saa lainapäätöksen jopa yhden pankkipäivän aikana ja lainapääomaa on tarjolla tuhannesta eurosta jopa 100 000 euroon asti. Lisäksi BusinessCredit yrityslaina mukautuu joustavasti yrityksesi arkeen - maksu- ja lyhennysvapaat kuukaudet ovat mahdollisia ja lainan voi aina maksaa takaisin myös etuajassa.

BusinessCredit yrityslaina sopii varsinkin pk-yrityksille, jotka tarvitsevat joustavaa rahoitusta yrityksen alati muuttuvissa taloudellisissa haasteissa. Nopeasti saatavan lainapäätöksen ja selkeän hinnoittelun ansiosta BusinessCredit yrityslaina on suomalaisen yrittäjän luonnollinen valinta.

15.5.2024

Kotimaista yritysrahoitusta monenlaisiin ja erisuuruisiin tarpeisiin

BusinessCredit on kotimainen ja joustava vaihtoehto perinteiselle pankkilainalle. Lainan hakeminen ei sido mihinkään. Voit tutustua tarjoukseen rauhassa ja tehdä päätöksen, kun sinulle sopii.

Pyydä lainatarjous

Investointirahoitus kasvun ja kehityksen mahdollistajana

Oikeanlainen, tarkoin harkittu investointirahoitus voi olla se kauan kaivattu sysäys yrityksen kasvulle ja kehitykselle. Blogissamme pureudumme investointirahoituksen merkitykseen, sen moninaisiin vaihtoehtoihin ja avainasioihin, jotka on hyvä muistaa, kun lähtee rakentamaan menestyvää liiketoimintaa.
11.6.2024

Rahoitus yrityksen ostoa varten

Yrityksen ostaminen on merkittävä askel yrittäjyydessä. Se voi olla tapa yrittämisen aloittamiselle tai osa jo olemassa olevan yrityksen liiketoiminnan kasvustrategiaa. Siksi yritysoston rahoituksen suunnittelu ja hankinta ovat keskeisiä asioita tässä prosessissa. Lue blogitekstimme eri rahoitusvaihtoehdoista ja nappaa vinkit onnistuneeseen yritysostoon.
28.5.2024